Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Uienvertering

Stap 4

 1. Uien zijn groenten met een onderscheidende smaak, vaak gebruikt in recepten. Bovendien hebben uien verschillende toepassingen in de kruidengeneeskunde. Sommige mensen hebben echter moeite met het verteren van uien. Deze spijsverteringsproblemen kunnen het gevolg zijn van een allergie of een intolerantie voor uien.

Uien

 1. Uien maken deel uit van de alliumgroep groenten, die ook knoflook, lente-uitjes, groene uien, lente-uitjes, sjalotten en bieslook omvat. Uien bevatten geurige zwavelverbindingen, waaronder thiosulfinaten, sulfoxiden en sulfiden. Bovendien kunnen uien uw lichaam helpen om gezonde bifido-bacteriën te laten groeien die de groei van schadelijke bacteriën verminderen. Cysteinesulfoxide is de verbinding in uien die verantwoordelijk is voor de smaak van de ui. Cysteïnesulfoxide zorgt er ook voor dat uw ogen scheuren wanneer u uien snijdt. Deze verbindingen hebben verschillende geneeskrachtige eigenschappen.

Digestie

 1. Inlulin is een vezel die aanwezig is in uien. Inuline is een heilzame voedingsbron voor de gezonde bacteriën in je darmen. Door inluline te consumeren, kan uw lichaam een ​​gezond niveau van goede bacteriën handhaven. De aanwezigheid van goede bacteriën bevordert regelmatige stoelgang. De thiosulfinaten in uien hebben ook antibacteriële eigenschappen die dezelfde nuttige bacteriën kunnen beschadigen. Personen die gevoelig zijn voor deze antibacteriële eigenschappen kunnen moeite hebben met het verteren van voedsel nadat ze uien hebben gegeten, vooral rauwe uien.

Allergie en intolerantie

 1. U kunt een interne of externe allergie voor uien hebben. Een actuele allergie voor uien resulteert in contactdermatitis. Anderzijds is een interne allergie het gevolg van de consumptie van uien. Symptomen van een interne allergie zijn een opgeblazen gevoel, gas, diarree en misselijkheid. Als u deze symptomen vertoont, kunt u een allergie of een intolerantie voor uien hebben. Als u een intolerantie voor uien heeft, kunt u de symptomen verlichten door uien uit uw dieet te verwijderen. Antihistaminica en actuele steroïden kunnen helpen bij het behandelen van allergieën voor uien.

Voordelen

 1. Volgens het boek "Encyclopedia of Natural Medicine" kunnen de antibacteriële eigenschappen van thiosulfinaten van uien helpen bij het bestrijden van schadelijke bacteriën, waaronder Bacillus subtilis, salmonella en E. coli. Andere verbindingen in uien kunnen helpen om uw bloeddruk te verlagen, bloedstolling te voorkomen, transpiratie te veroorzaken en te werken als een decongestivum. Uien hebben ook antiallergene, antimicrobiële en anti-astmatische eigenschappen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407