Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


V8 Natrium is een uitstekende manier om uw vitamines te krijgen

Hoge natriumwaarden

 1. Gezondheidsexperts adviseren om ten minste twee porties fruit en drie porties groenten per dag. Deze voedingsmiddelen zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en fytonutriënten die het mentale en fysieke welzijn ondersteunen. Maar volgens de Centers for Disease Control and Prevention voldoet slechts één op de tien volwassenen aan deze aanbevelingen. Dit kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen en chronische ziekten. Een manier om uw inname van fruit en groenten te verhogen, is door natuurlijke sappen te drinken. V8 Natriumsap bevat bijvoorbeeld het sap van twee porties groenten.

Hoge natriumwaarden

 1. Hoewel V8 Low Sodium geen volledig voedsel kan vervangen, is het een gezonde aanvulling op de meeste diëten. Het bevat weinig calorieën en beschikt over grote hoeveelheden vitamine A, vitamine C en kalium.

Wat is V8 laag natriumgehalte?

 1. Dit natriumarme groentesap is een populaire keuze geworden onder lijners en gezondheidsbewuste klanten. Eén glas natriumarme V8 is het equivalent van acht groenten, waaronder:

 2. Deze groenten worden geteeld en verwerkt in de VS V8 Low Sodium bevat ook citroenzuur, bètacaroteen, vitamine C, kaliumchloride, natuurlijke aroma's en een kleine hoeveelheid zout. Volgens de fabrikant is deze drank vrij van GGO's, kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen en toegevoegde suiker. De sapfles en verpakking bevatten geen bisfenol A (BPA), een chemische stof die is gekoppeld aan metabole en endocriene aandoeningen, zoals borst- en prostaatkanker, onvruchtbaarheid en hormonale onevenwichtigheden.

V8 Juice Nutrition Facts

 1. V8 Low Sodium levert 120 procent van de ADH van vitamine C, 40 procent van de ADH van vitamine A, 2 procent van de ADH van ijzer en 2 procent van de ADH van calcium, op basis van een dieet met 2000 calorieën. Het levert ook 2 gram eiwit en 10 gram koolhydraten, inclusief 2 gram vezels en 7 gram suikers. Een portie heeft 50 calorieën en geen vet.

 2. Vergeleken met de originele V8, die 640 milligram natrium bevat, heeft deze versie slechts 140 milligram natrium. Dit maakt het geschikt voor mensen die worstelen met hoge bloeddruk of vochtretentie.

 3. Volgens een beoordeling door Cochrane uit 2017 kan het overschakelen op een natriumarm dieet helpen bij het verlagen van de bloeddruk bij mensen met hypertensie. De American Heart Association beveelt aan zout te verminderen als een manier om hoge bloeddruk te voorkomen en te beheersen. Momenteel is de maximale limiet voor de meeste volwassenen, met name die met hypertensie, 1500 milligram natrium per dag en 2300 milligram voor gezonde personen.

 4. Met slechts 50 calorieën per portie past V8 in elk dieet. Bovendien heeft het 900 milligram kalium, wat leidt tot een verbeterde cardiovasculaire gezondheid. Dit mineraal ondersteunt de normale celfunctie, reguleert de bloeddruk en beschermt tegen beroerte, zoals opgemerkt door de National Institutes of Health. Negenhonderd milligram vertegenwoordigen ongeveer 26 procent van de dagelijkse aanbevolen inname voor een gezonde volwassene. Mensen met inflammatoire darmziekten, zoals colitis ulcerosa en Crohn, evenals mensen die diuretica en laxeermiddelen gebruiken, hebben grotere hoeveelheden kalium in hun dieet nodig.

Is V8 echt gezond?

 1. Dit natriumarme groentesap maakt het gemakkelijker om uw voedingsinname te verhogen, vooral als u niet voldoende groenten eet. Vitamine C, een van de meest voorkomende voedingsstoffen, speelt een sleutelrol bij de collageensynthese, het eiwitmetabolisme en de immuunfunctie. Het versnelt ook de wondgenezing en bestrijdt oxidatieve stress.

 2. In een klinische studie uit 2015, gepubliceerd in het Pakistan Journal of Biological Sciences, hadden proefpersonen die gedurende twee weken 500 milligram vitamine C per dag ontvingen, lagere angstniveaus. Onderzoek suggereert dat deze voedingsstof ook de academische prestaties kan verbeteren. Een andere studie gepubliceerd in het Nutrition Journal in 2013 heeft aangetoond dat vitamine C depressiesymptomen in grotere mate kan verlichten dan fluoxetine, een algemeen voorgeschreven antidepressivum met mogelijke bijwerkingen.

 3. V8 Natriumarm heeft ook bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Deze antioxidant ondersteunt de nier-, long- en hartfunctie, bevordert de gezondheid van de ogen en bestrijdt schade door vrije radicalen. Volgens een studie uit 2014, gepubliceerd in het International Journal of Clinical Oncology, kunnen vitamine A (beta-caroteen) en andere antioxidanten in groenten en fruit beschermen tegen darmkanker.

 4. Ondanks zijn potentiële gezondheidsvoordelen kan V8 echt voedsel niet vervangen. In het debat over V8 versus groenten winnen hele voedingsmiddelen de prijs voor de meeste voeding, voornamelijk vanwege hun vezelgehalte. Dit natriumarme groentesap bevat slechts 2 gram vezels per portie. Ter vergelijking: een enkele kop bieten levert 3,8 gram vezels.

 5. V8 Low Sodium is echter een gezonde aanvulling op de meeste diëten. Het is vrij van chemicaliën en biedt grote doses van bepaalde vitamines en mineralen.

 6. Een dieet rijk aan groenten en fruit kan uw risico op chronische ziekten verminderen, beschermen tegen kanker en de darmgezondheid handhaven. Bovendien zijn deze voedingsmiddelen in verband gebracht met lagere triglyceriden en cholesterol, een verlaagde bloeddruk en een verminderd risico op hartaandoeningen. Als je een paar kilo probeert te verliezen, kan het ruilen van frisdrank en andere suikerrijke dranken met V8 je helpen afvallen en je eetgewoonten verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407