Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Valgewichtstoename voorkomen

Stap 5

 1. Herfst wordt geassocieerd met stervende bladeren, pompoenkruiden en koele temperaturen, maar het betekent ook positieve verandering: dierbaren komen dichterbij, een nieuw schooljaar begint, bladeren worden levendige kleuren en je gezellige truien uit je schuilplaats komen.

 2. Herfstmaanden kunnen warmte en helderheid in uw dieet en algehele welzijn brengen - als u ze goed benadert.

 3. Er zijn twee belangrijke factoren die bijdragen aan de gewichtstoename in de feestdagen: meer honger en minder lichamelijke activiteit.

Terugvallen zonder aan te komen

 1. Alsof ze in opstand komen tegen de gezonde levensstijl en afslankresoluties van hun aanstaande Nieuwjaar, consumeren Amerikanen meer voedsel en bewegen ze minder tijdens de herfst en vroege wintermaanden dan de rest van het jaar.

 2. De maanden zon en strand zijn voorbij en de feestelijke feestdagen beginnen. Afhankelijk van waar je woont, kun je naar je werk gaan en in het donker naar huis terugkeren, wat eerder zal inspireren om voor de tv op te krullen dan een wandeling of een run te maken. Al deze factoren kunnen uw dieet beïnvloeden.

 3. "De zomer is een tijd van koele salades, grillen, vers fruit, koude dranken", zegt Diane Kress, een geregistreerde diëtist en auteur van The Metabolism Miracle. "Het is bijna alsof mensen beginnen te overwinteren en troostvoedsel zoeken tijdens de herfst - stoofschotels, romige sauzen en rijke desserts."

 4. En als u een ouder bent van schoolgaande kinderen, kunt u voor uw gemak vertrouwen op fastfood, diepvriesmaaltijden en bewerkte snacks, zoals chips, koekjes en pretzels. het klaslokaal, buitenschoolse activiteiten, studie en rusttijd. Maar veel van deze voedingsmiddelen zijn rijk aan ongezonde vetten, natrium, geraffineerde granen en calorieën.

 5. "Af en toe is een snelle maaltijd prima," zegt Kress, "maar wanneer het de regel in plaats van de uitzondering wordt, wordt voeding opgeofferd."

 6. De herfst begint ook met de hoogste caloriemaanden van het jaar. Voetbalwedstrijden, Halloween en Thanksgiving zijn paden naar suikerachtige, zoute en vetrijke snacks, die calorierijk en arm aan voedingsstoffen zijn. In 2009 gaven Amerikanen 7,1 miljard dollar uit aan chips, volgens de National Academies of Sciences, Engineering and Medicine, waarvan een groot deel tijdens de herfstmaanden werd geconsumeerd.

 7. In een 2000-studie uitgevoerd door het National Institute of Child Health and Human Development en het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases, keken onderzoekers naar het gewicht en de algehele gezondheid van 195 mannen en vrouwen in de loop van zes maanden. Gemiddeld kreeg elke persona 1,05 pond tussen Thanksgiving en Nieuwjaarsdag.

 8. Terwijl een gewonnen pond misschien onbelangrijk lijkt, blijven vakantieponden volgens de onderzoekers vaak hangen en verhogen ze uw risico op ernstige aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, hartaandoeningen en diabetes. Door uw herfstseizoen op een gezonde voet (of bord) te beginnen, vergroot u uw kans om deze risico's te ontwijken. Dit kan ook de emotionele risico's verminderen die gepaard gaan met te veel eten en gewichtstoename, zoals depressieve buien, angstgevoelens en intense gevoelens van schaamte.

Lessen over gezond eten uit de geschiedenis

 1. "We zouden bijna alle Indiaanse en pelgrim-eetprincipes moeten overnemen," zegt Kress. "Mager vlees in de vorm van natuurlijk gevoed wild, gevogelte en vers gevangen vis uit pure stromen en een schone oceaan. Verse groenten en fruit. [!Er waren

 2. Hoewel het niet noodzakelijk of misschien realistisch is, om uw herfstvoedsel te beperken tot vers geplukte, biologische gerechten, minder bewerkte voedingsmiddelen te eten en natuurlijker te eten, voegt seizoensgebonden opties veel toe aan je voedingswaarde.

 3. De NICHHD- en NIDDKD-studie uit 2000 onthulden slechts twee factoren die bijdroegen aan de gewichtstoename in de vakantieperiode: verhoogde honger en verminderde lichamelijke activiteit. In navolging van vroege Amerikanen door het eten van meer granen, noten, zaden, fruit en groenten voegt overvloedige hoeveelheden vitaminen, mineralen, antioxidanten, gezonde vetten en vezels aan uw dieet toe.

 4. Omdat vezels de verzadiging bevorderen, ervaart u minder honger tussen de maaltijden. Geheel voedsel vereist meestal ook meer kauwen, wat uw eetsnelheid vertraagt ​​en de controle over porties en eetlust bevordert. En het benadrukken van voedzame voedselbeschermers tegen het hunkeren naar voedsel, dat kan voortkomen uit tekorten aan voedingsstoffen.

 5. Carolyn Scott-Hamilton, een holistische voedingsdeskundige, chef-kok voor natuurvoeding en maker van het merk Healthy Voyager, beveelt pompoenen, zoete aardappelen en yams aan als uitstekende herfstvriendelijke voedselkeuzes.

 6. "Hoewel mensen ze meestal eten tijdens vakantiemaaltijden of als gefrituurde snacks, zoals zoete frietjes of friet, zijn deze groenten ongelooflijk veelzijdig en moeten ze regelmatig worden opgenomen in herfstmaaltijden om te nemen voordeel van hun seizoensgebonden gezondheidsvoordelen, "zegt Scott-Hamilton. Dus maak als de pelgrims en indianen en eet groenten vers of gekookt van borden, geen pakketten.

Fantastisch herfstvoedsel om te proberen

 1. Het eten van seizoensgebonden voedingsmiddelen, of voedingsmiddelen tijdens de piekoogst, biedt een andere manier om uw dieet tijdens de herfst te verbeteren. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen rijk aan voedingsstoffen, ze zitten ook al maanden niet op vrachtwagens of in de schappen.

 2. "Een van de belangrijkste voordelen van het eten van seizoensgebonden gerechten is versheid," zegt Mark Thompson, die als uitgever van SeasonalChef.com bezoeken en rapporten over boerenmarkten in het hele land bezoekt.

 3. "Ook, hoewel het voor sommigen misschien een beetje oubollig klinkt, begin je echt in contact te komen met de seizoenen wanneer je de gewoonte krijgt om lokaal geteelde seizoensgebonden groenten en fruit te eten en in de loop van enkele jaren beginnen uit te kijken naar de komst van seizoensgebonden favorieten. "

 4. Voor de beste resultaten raadt Thompson aan om op boerenmarkten te winkelen. "Je kunt elk item buiten het seizoen dat je zoekt in de supermarkt vinden, maar je kunt er zeker van zijn dat het aan de andere kant van de wereld is gekweekt," zegt hij.

 5. Zoek in uw supermarkt naar kleurrijke groenten en fruit in de uitverkoop. Vanwege hun overvloedige aanbod kosten seizoensgebonden voedingsmiddelen minder. Hoewel seizoensgebonden gerechten enigszins verschillen per regio, zijn groenten en fruit vooral weelderig tijdens de herfst:

 6. Om gebruik te maken van herfstproducten, geeft Thompson de volgende ideeën:

 7. "Er zijn zoveel fantastische lekkernijen om mee te combineren", zegt Scott-Hamilton. "Probeer portobello-champignonsliders in plaats van hamburgers ... of bak maistortilla's voor zelfgemaakte chips." Voor koolzuurhoudende dranken minus de toegevoegde suikers en calorieën in frisdrank, combineer seltzerwater met puur vruchtensap.

 8. Om ongezond vet, cholesterol en calorieën uit herfstvoedsel bij te snijden, raadt Kress aan mager vlees en vis te bakken, braden en roosteren en vervolgens zichtbaar vet en de huid te verwijderen voor het eten. Als het gaat om groenten, streef dan naar minstens één verse salade die per dag helpt en stoom andere groenten om voedingsstoffen te behouden. Voor een hart-gezonde slasaus stelde Kress balsamicoazijn en olijfolie voor. Hete groene thee biedt warmte, comfort en antioxidanten die het immuunsysteem verbeteren.

 9. Uw belangrijkste drank? "Water, water, water. Had ik al gezegd dat water?" Zegt Kress. Goed gehydrateerd blijven kan helpen om overtollige honger te voorkomen, wat vaak wordt verward met dorst.

 10. In plaats van een dieet door het seizoen te volgen, streeft u naar evenwichtige maaltijden en snacks met regelmatige tussenpozen gedurende de dag. En ongeacht uw voedselkeuze, vergeet niet uw zegeningen te tellen.

 11. "Dankbaarheid speelt op elk moment van het jaar een belangrijke rol in onze algemene gezondheid", zegt Scott-Hamilton. "Positief denken en dankbaar zijn voor wat je hebt in plaats van wat je niet hebt, kan een geweldig effect op je gezondheid hebben. Als je bewust dankbaar bent, wil je waarschijnlijk slimme keuzes maken voor de gezondheid van je gezin en jezelf . "

Recept voor winterpompoen Risotto

 1. Ingrediënten

 2. Laat een kopje van de in blokjes gesneden pompoen in een steelpan met een kopje water gedurende 10 minuten sudderen, pureer in een blender en keer terug naar de pan. Voeg bouillon en resterende twee koppen water toe en laat langzaam sudderen.

 3. Verhit de olijfolie in een zware steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en kook deze doorzichtig, ongeveer vijf minuten. Voeg de twee resterende kopjes in blokjes gesneden pompoen toe en kook op middelhoog vuur, al roerend, tot ze lichtbruin zijn, 10 tot 15 minuten. Voeg de rijst en pijnboompitten toe en kook één minuut, onder voortdurend roeren met een houten spatel of lepel.

 4. Voeg de wijn toe en kook en roer tot de vloeistof is verdampt. Voeg 1/2 kopje bouillonmengsel toe en kook al roerend tot de vloeistof is geabsorbeerd. Blijf roeren in de vloeistof, 1/2 kopje per keer, totdat alle of de meeste vloeistof is geabsorbeerd en de rijst zacht is, maar nog steeds beetgaar, 20 tot 25 minuten.

 5. Roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover en serveer.

Blijf dit najaar op schema met MyPlate

 1. Het zal u ook laten zien hoeveel calorieën u verbrandt na het sporten. Je kunt zelfs de gratis mobiele apps voor iPhone en Android downloaden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407