Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Varkenshaasvoeding

Overwegingen

 1. Vlees dient als een van de belangrijkste eiwitbronnen in de voeding van veel Amerikanen, en door mager vlees te kiezen, kunt u uw eiwitinname gezond verhogen. Het Heath of System van de Universiteit van Michigan benadrukt varkenshaas als een optie voor mager vlees en biedt een vetarm alternatief voor andere delen, zoals varkenskarbonades of spek. Eet varkenshaas, en je zult meer vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen in je dieet opnemen

Calorieën, eiwitten en vet

 1. Varkenshaas bevat relatief weinig calorieën; een 3-ounce portie, met zichtbaar vet verwijderd, bevat slechts 93 calorieën. Ongeveer driekwart van deze calorieën komt uit de 17,8 gram eiwit van de ossenhaas. Je kunt dit eiwit gebruiken om hormonen te maken en om sterke weefsels te behouden. Varkenshaas bevat ook 1,8 gram vet per portie, wat 17 procent van de calorieën uitmaakt. Vet helpt je vitamines uit je voeding op te nemen en levert ook energie die je nodig hebt om je actieve levensstijl te ondersteunen.

Essentiële mineralen

 1. Eet varkenshaas als een goede bron van de essentiële mineralen selenium en fosfor. Selenium helpt uw ​​metabolisme te reguleren door de activiteit van schildklierhormonen te beheersen, en het beschermt ook de cellen die uw bloedvaten bekleden tegen schade. Een portie varkenshaasje bevat 26,2 microgram selenium of 48 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De fosfor in varkenshaas helpt de enzymactiviteit onder controle te houden, vormt een component van DNA en draagt ​​bij aan sterk botweefsel. Elke portie bevat 210 milligram, dat is 30 procent van uw dagelijkse aanbevolen fosforinname.

Essentiële vitamines

 1. Varkenshaas verhoogt uw inname van thiamine, ook vitamine B-1 genoemd, en bevat choline. De thiamine in uw dieet activeert co-enzymen die uw cellen nodig hebben om de Kreb-cyclus uit te voeren, een reeks chemische reacties die helpen bij het produceren van energie. Elke portie varkenshaasje van 3 ons biedt 0,85 milligram thiamine - 77 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 71 procent voor mannen. Het cholinegehalte van varkenshaas helpt bij de communicatie van zenuwcellen en helpt uw ​​lichaam cholesterol te metaboliseren. Het consumeren van 3 gram varkenshaas verhoogt uw inname van choline met 69 milligram. Dit maakt 13 procent uit van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 22 procent voor vrouwen.

Tips voor bereiding en koken

 1. Houd uw varkenshaas zo mager mogelijk door zichtbaar vet weg te knippen voordat u gaat koken en gezonde kookopties te selecteren - zoals braden of grillen - waarvoor geen extra vet nodig is . In plaats van je varkensvlees op smaak te brengen met barbecuesaus, die extra suiker of vet kan bevatten, voeg je smaak toe met een droge rub bestaande uit paprika, knoflookpoeder en rode chilipeper. Of kook je varkenshaas in een slowcooker, samen met appelcider, gesneden appels en hele veenbessen, voor een zoet en vullend hoofdgerecht. Kook uw varkensvlees altijd totdat het een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit heeft bereikt om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen, beveelt de Amerikaanse Food and Drug Administration aan.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407