Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Varkensvlees Gebakken Rijstvoeding

Gezonde variaties

 1. Varkensgebakken rijst, een populair gerecht in de Chinese keuken, combineert over het algemeen roerei, gewokte lente-uitjes, wortelen, knoflook, rijst en varkensvlees met zwarte bonensaus of sojasaus. Of je het nu zelf maakt of een pint van je lokale Chinese afhaalwinkel haalt, dit gerecht combineert de spiervoordelen van eiwitten met duurzame energie geleverd door de koolhydraten in rijst.

Calorieën en vet

 1. Een portie varkensvlees gebakken rijst bevat 1 tot 256 calorieën. Gebaseerd op een dieet met 2000 calorieën, omvat dit 12,8 tot 18,1 procent van de calorieën die u per dag zou moeten consumeren. In het ideale geval moet uw calorie-inname bij elke maaltijd variëren van 300 tot 600 calorieën, dus u moet mogelijk een kleinere portie gefrituurde rijst consumeren als deze als onderdeel van een grotere maaltijd wordt gegeten, of een portie van 1 kop varkensvlees gebakken rijst eten met een salade of ander gerecht om calorieën binnen het juiste bereik te verhogen. Eén kopje van deze rijst bevat ook 5 tot 14 g vet, voornamelijk vanwege de olie waarin de ingrediënten worden geroerd, evenals de eieren en varkensvlees.

Eiwitten en koolhydraten

 1. Het eiwit in uw dieet speelt een cruciale rol bij het opbouwen en herstellen van spieren. Je lichaam heeft niet de mogelijkheid om eiwitten op te slaan, dus het eten van eiwitrijk voedsel is noodzakelijk. Bovendien helpt eiwit de functie van uw immuunsysteem te behouden; u hebt elke dag 46 tot 56 g nodig voor een optimale gezondheid. Een portie van 1 kop varkensvlees gebakken rijst levert 3 tot 9 g eiwit, afhankelijk van de verhouding van varkensvlees tot rijst. Als je dit gerecht thuis maakt, overweeg dan om een ​​grotere hoeveelheid varkensvlees op te nemen om zoveel mogelijk eiwitten te krijgen. Varkensgebakken rijst dient als een uitstekende bron van koolhydraten, macronutriënten die energie voor je lichaam leveren; elke portie van 1 kop bevat maximaal 49 g - 37,6 procent van de 130 g die het Institute of Medicine aanbeveelt dat we dagelijks krijgen.

Vitaminen en mineralen

 1. Het opnemen van gebakken rijst met varkensvlees in uw maaltijdplan geeft een boost aan vitamine C; elke portie van 1 kop bevat 19 tot 25 procent van de dagelijks aanbevolen inname. Vitamine C helpt de sterkte van uw botten en tanden te behouden en bevordert wondgenezing. Dit gerecht dient ook als een rijke bron van ijzer, met 11 tot 14 procent van de hoeveelheid die je elke dag nodig hebt.

Overwegingen

 1. Het varkensvlees in gefrituurde rijst moet grondig worden gekookt om te voorkomen dat het door voedsel overgedragen ziekten oploopt. Bewijs gepubliceerd in het juli 2010 nummer van "Applied and Environmental Microbiology" merkt op dat een Salmonella-stam in varkensvlees vergelijkbaar is met bacteriën in kippen. Deze verontreiniging kan maagproblemen veroorzaken. Het is ook belangrijk om op te merken dat een portie varkensgebakken rijst van 1 kopje 323 tot 369 mg natrium bevat. Controleer uw maaltijdplan zorgvuldig om ervoor te zorgen dat u niet meer dan 1500 mg natrium verbruikt. Het beperken van uw inname van natrium - vooral door minder zout en zout voedsel te eten - helpt uw ​​risico op hoge bloeddruk te verminderen. Als u thuis gefrituurde rijst maakt, kunt u het natriumgehalte onder controle houden door te kiezen voor natriumarme sauzen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407