Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Varkensvoedingsinformatie vergeleken met kip

Andere voedingsstoffen in kip

 1. Varkensvlees en kip hebben meer voedingswaarde-overeenkomsten dan verschillen. Natuurlijk bevat die vergelijking geen spek. Een plakje spek bevat meer calorieën, minstens drie keer meer vet en minder voedingsstoffen dan een portie van 3 ons andere stukken varkensvlees. Kip en varkensvlees zonder vel zijn goede bronnen van magere eiwitten, evenals vitamine B12, zink en selenium.

Uitstekende eiwitbron met vergelijkbare calorieën

 1. U zult geen groot verschil vinden tussen de calorieën in varkenshaas, ham, karbonades met been en kip zonder vel, poten en dijen. Varkenshaas heeft de minste, met 93 calorieën in een portie van 3 ons, terwijl ham 116 calorieën bevat, wat de hoogste van de zes monsters is. Alle zes leveren ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit: 16 tot 19 gram in 3 ons. Deze waarden vertegenwoordigen ongeveer 33 tot 39 procent van de dagelijkse waarde voor eiwitten, gebaseerd op het dagelijks consumeren van 2000 calorieën.

Lean keuzes maken

 1. Voedingsmiddelen kwalificeren als extra mager als ze niet meer dan 5 gram totaal vet, 2 gram verzadigd vet en 95 milligram cholesterol per 100 gram bevatten, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration. Volgens deze normen zijn varkenshaas, varkenskoteletten en kipfilet zonder vel, poten en dijen allemaal extra mager. Ham komt misschien alleen in aanmerking als mager in plaats van extra mager omdat het 5,4 gram totaal vet bevat. Als je de huid van je kip eet, neemt het totale vetgehalte in kipborsten toe tot 9 gram, wat nauwelijks mager is. Het totale vet in dijen en benen met de huid neemt toe tot 16 gram, wat betekent dat ze niet langer een magere keuze zijn.

Win vitamine B-12

 1. Varkenshaas, varkenskoteletten, ham en kipfilet, dijen en benen zijn goede bronnen van alle B-vitamines behalve foliumzuur. Het zijn belangrijke bronnen van vitamine B12 omdat het in de meeste plantaardige voedingsmiddelen niet wordt gevonden. Zonder een voldoende voorraad van deze vitamine, loopt u mogelijk het risico bloedarmoede te ontwikkelen, omdat het essentieel is voor het maken van rode bloedcellen. Het helpt ook bij het produceren van DNA en zorgt ervoor dat zenuwen goed blijven werken. Een portie kipfilet zonder vel bevat 8 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname voor vitamine B12, wat aanzienlijk minder is dan de 18 tot 25 procent die u krijgt van alle stukjes varkensvlees en kiploze poten en dijen zonder vel.

Boost zink en selenium

 1. Varkensvlees en kip zijn rijke bronnen van selenium, dat uw lichaam gebruikt om antioxidanten te produceren en om schildklierhormoon te synthetiseren. Je krijgt 17,8 tot 19,5 microgram van kipfilets, poten en dijen zonder vel, terwijl de drie delen varkensvlees 26,2 tot 30,6 microgram selenium bevatten. Van de laagste tot de hoogste, deze waarden vertegenwoordigen 32 tot 56 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname. Zink ondersteunt uw immuunsysteem, helpt bij het opbouwen van eiwitten en synthetiseert DNA, waardoor het essentieel is voor normale celgroei. Kippenborsten hebben 0,58 milligram, terwijl de andere keuzes 1,3 tot 1,9 milligram zink bieden. Vrouwen moeten dagelijks 8 milligram zink consumeren, terwijl mannen 11 milligram nodig hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407