Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veganistisch dieet voor de galblaas

Laat uw snacks tellen

 1. Een veganistisch dieet - een dieet dat alle bijproducten van vlees, zuivel en dieren vermijdt - biedt vele voordelen, waaronder een verbeterde gezondheid en functie van de galblaas. De galblaas is een van de kleinste organen in het lichaam; deze peervormige zak met gal bevindt zich aan de onderkant van de lever. Aan de galblaas gerelateerde aandoeningen, zoals het ontwikkelen van galstenen, kunnen worden behandeld of vermeden door een veganistisch dieet te eten, een vezelrijk, vetarm dieet zonder cholesterol. Overleg altijd met uw arts voordat u aan een nieuw dieet begint om er zeker van te zijn dat het veilig voor u is. [! 74101 => 1130 = 2!

 1. Een van de oorzaken van galstenen is het eten van een dieet met veel vet en cholesterol en weinig vezels. Dus, als u een veganistisch dieet volgt, kunt u problemen met galstenen verminderen en de vorming van nieuwe stenen helpen voorkomen. Veganisme is gericht op het eten van een dieet dat rijk is aan groenten, fruit, noten en granen; het is een aanbevolen dieet voor het leven met galstenen in plaats van een operatie om ze te verwijderen. Als je je zorgen maakt over de vorming van galstenen na gewichtsverlies, raadt Dr. Gabe Mirkin aan om een ​​veganistisch dieet te eten.

Geen vlees

 1. De galblaas slaat gal op die door de lever wordt geproduceerd en deze gal helpt vet af te breken. Als u echter een vetrijk dieet eet, kan dit de functies van uw lichaam onder druk zetten, inclusief de manier waarop de galblaas en de galwegen vet verwerken. Door vlees uit uw dieet te verwijderen, wordt vetrijk dierlijk eiwit verwijderd. Dit geldt vooral voor rood vlees, maar zelfs magere bronnen van dierlijke eiwitten bevatten cholesterol, dus afzien van vlees is misschien de gezondste optie voor je galblaas.

Geen zuivel- of dierlijke bijproducten

 1. Vlees, zuivel, eieren en andere dierlijke bijproducten lopen qua vetgehalte door het gamma. Hoewel magere melk en eiwitten gezondere alternatieven zijn voor volle melk en gebakken eieren, bevatten alle dierlijke weefsels en bijproducten cholesterol en bevatten ze weinig vezels - en bieden daarom geen gezondheidsvoordelen voor uw galblaas. In het ergste geval zijn zuivel- en dierlijke bijproducten vetrijke voedingsmiddelen die, wanneer ze regelmatig worden gegeten, het vermogen van uw galblaas om vet goed af te breken onder druk kunnen zetten.

Een veganistisch dieet eten

 1. Een veganistisch dieet kan gemakkelijk aan uw dagelijkse voedingsbehoeften voldoen en het is belangrijk om te onthouden dat elk dieet slechts zo gezond is als u het zelf maakt. Met een veganistisch dieet, zou u uw dagelijkse doses proteïnen en calcium moeten krijgen uit natuurlijke bronnen van geheel voedsel. Donkere, bladgroenten, zoals spinazie en boerenkool, bevatten veel calcium en mineralen, zijn caloriearm en hebben een voedingswaarde. Vertrouw voor eiwitten op vetarme bronnen, zoals linzen, bonen en granen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407