Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veganistische maaltijdvervangende shakes

Aanvullende richtlijnen en overwegingen

 1. Als u alle dierlijke producten mijdt, inclusief zuivel en eieren, om gezondheids- of ethische redenen, kan het vinden van een nutritioneel complete maaltijdvervangende shake een uitdaging zijn. Veel verpakte versies zijn gemaakt met zuivelproteïnen, zoals wei of caseïne - die geen veganistisch dieet zijn. Zelfs als je fruit en niet-zuivelmelk of yoghurt samenvoegt tot een zelfgemaakte shake, heb je geen volledige maaltijd. Een van de voedingsstoffen die je mist, is eiwit, waardoor je je vol voelt. Veganistische maaltijdvervangende shakes van hoge kwaliteit zijn mogelijk, maar houd rekening met de ingrediënten die u gebruikt voor zowel smaak als optimale voeding.

Eiwitkeuzes

 1. Een maaltijd moet eiwitten bevatten, een macronutriënt die u verzadigt en sterke spieren en bindweefsels bevordert. Het is een bron van energie en ondersteunt een gezond immuunsysteem. Een veganist kan voldoende eiwitten krijgen via noten, zaden, bonen en soja. Voeg hennep- of lijnzaad, notenboter of een veganistisch eiwitpoeder toe om het eiwitgehalte van je shake te verhogen. Sommige veganistische eiwitbronnen, met name hennep, erwt en bruine rijst, missen een of meer essentiële aminozuren - met name lysine. Eet bij andere maaltijden pompoenpitten, peulvruchten of quinoa om ervoor te zorgen dat je dagelijks genoeg lysine krijgt. Controleer het ingrediëntenetiket op verpakte veganistische shakes om er zeker van te zijn dat ze eiwitten uit soja of een andere veganistische bron bevatten.

Fruit en groenten

 1. Veganisten gedijen van plantaardig voedsel, namelijk fruit en groenten. Het is echter gemakkelijk om teveel van de eerste en te weinig van de laatste te krijgen in een maaltijdvervangende shake. Als je je eigen shake maakt met drie soorten fruit en wat fruitsap om alles samen te mengen, laad je suiker op - zij het een natuurlijke soort. Beperk in plaats daarvan je shake tot slechts 1/2 tot 1 kop fruit - zeg de helft van een banaan en 1/2 kop bessen - en voeg een handvol spinazie of boerenkool of een stengel bleekselderij toe. De groenten leveren essentiële fytonutriënten zonder het hoge suikergehalte.

Fatten It Up

 1. Vet is een ander essentieel ingrediënt in een maaltijdvervangende shake, omdat het je ook een vol gevoel geeft. Een eetlepel kokosolie, gemalen lijnzaad of amandelboter of een achtste avocado voegen romigheid toe aan het brouwsel, terwijl ze gezonde onverzadigde vetten bieden om de opname van vitamines te ondersteunen. Vlas- en hennepzaden helpen u voldoende hoeveelheden van een specifiek type vet te krijgen - omega-3 vetzuren genoemd - die ontstekingen bestrijden en de gezondheid van het hart ondersteunen.

Ideeën schudden

 1. Maak een veganistische shake voor elke maaltijd van de dag. Combineer amandelboter, banaan, spinazie, frambozen en vlas om een ​​shake te maken met hoogwaardig vet, veel vitamine A, omega-3-vetzuren en een kleine hoeveelheid eiwit. Meng bosbessen met kokoswater, avocado, soja-eiwitpoeder en een scheutje citroen om het voordeel van ontstekingsremmende antioxidanten en kalium te krijgen. Een combinatie van boerenkool, sojamelk, aardbeien, kokosboter en hennepzaden levert voldoende eiwitten en omega-3 vetzuren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407