Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veganistische substituten voor melkpoeder

Overwegingen

 1. Alternatieven voor veganistische melk zijn een enorm verschillende groep. Als je op zoek bent naar melkpoeder, of je nu bij de hand wilt zijn voor noodgevallen, een broodrecept wilt bereiden of body aan smoothies wilt toevoegen, je hebt verschillende opties om uit te kiezen. Als je dat doet, evalueer je een aantal factoren: voedingswaarde, warmte-eigenschappen, consistentie en smaak. Elk heeft verschillende voordelen en sterke punten, dus u kunt besluiten om een ​​voorraadkast op te ruimen en ze allemaal op te slaan.

Kies de juiste melk

 1. Gereconstitueerd sojamelkpoeder heeft de neiging om op hoog vuur en met toevoeging van zuren te stremmen. Dit komt door de natuurlijke eiwitten van soja - dezelfde eiwitten die soja een stevige textuur en een rijke consistentie geven, die een romiger mondgevoel geeft aan gebakken goederen, sauzen, jus en soepen.

 2. Hoewel het niet indikt voor de rijkdom aan soja, heeft eiwitarme niet-gearomatiseerde rijstmelkpoeder een meer "zuivelachtige" smaak dan soja. Het mist de bijbehorende zoetheid van soja, evenals de neiging van de soja om te stremmen; het is echter veel neutraler en daarom flexibel in verschillende soorten recepten.

 3. Amandelmelkpoeder - in wezen een superfijne maling van amandelmeel - lijkt qua consistentie en gedrag sterk op rijstmelkpoeder. Amandel heeft echter een meer mineraalrijk voedingsprofiel dan rijst. De natuurlijke lichte zoetheid van amandelen past beter bij curry's of desserts dan bij hartige gerechten.

 4. Kokosmelkpoeder bevat caseïne, een derivaat van melk, en is daarom niet geschikt voor beoefenaars van een veganistische levensstijl.

Soepele reconstitutie

 1. Melkpoeder begon zijn "leven" als vloeibare melk, verwarmd om ongeveer de helft van de vaste bestanddelen van melk te verdampen. Water toevoegen aan poedermelkmelk is gemakkelijker dan water toevoegen aan veganistische melkvervangers, die over het algemeen zijn afgeleid van superfijne gemalen vaste plantaardige stoffen. Daarom, waar gepoederde zuivelmelk in het algemeen met de hand in water kan worden geroerd, kunnen veganistische poedermelkvervangers het beste in een blender worden gereconstitueerd om onhandigheid te voorkomen. Voeg ongeveer een eetlepel emulgerende lecithinekorrels toe om een ​​dikke, romige veganistische "creme" te maken.

Smart Storage

 1. Hoewel melkpoeder in poedervorm tussen de twee en tien jaar meegaat, gaan veganistische versies veel minder lang mee. Hoewel het een uitstekend idee is om de verpakking van het merk en type te controleren, zijn de meeste veganistische melkpoeders slechts minimaal zes maanden houdbaar; in sommige gevallen iets meer dan een jaar. Bewaar veganistische melkpoeders in een koele, droge kast, zorgvuldig beschermd tegen vocht. [! 74115 => 1130 = 5!

Creatief gebruik

 1. Het gebruik op het etiket voor vegan melkpoeder is duidelijk: reconstitueer met ijskoud water, gebruik de verhoudingen op de verpakking en serveer in een glas. "Off-label" gebruikt echter voor de poeders in overvloed. Meng het poeder in romige smoothies, schep in afzonderlijke porties met droge ontbijtgranen voor een ontbijt met alleen water, vervang zuivelmelk en room in gebakken producten, maak zelfgemaakte veganistische warme chocolademix en voeg een fluweelachtige textuur toe aan dier- gratis soepen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407