Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetable Burgers Vs. Rundvlees

Wat als ik diabetes heb?

 1. Groente- of "vegetarische" hamburgers zijn gemeengoed geworden als vleesalternatieven en komen naast hamburgers in restaurants en fastfoodbedrijven op het menu. Ze zijn niet langer gereserveerd voor personen die vegetarische of veganistische diëten volgen. Als consument moet u een geïnformeerde keuze maken bij het kiezen tussen groente- en rundvleesburgers. Er zijn voor- en nadelen voor beide opties, aldus Vandana Sheth, geregistreerde diëtist en woordvoerster van de American Dietetic Association.

Groenteburgers

 1. Over het algemeen krijg je minder vet en calorieën en meer vezels in vegetarische hamburgers dan in hun tegenhangers in rundvlees. Het nadeel is dat vegetarische hamburgers meer natrium bevatten - hoewel nog steeds in een gematigd bereik - en minder eiwitten. Als je vegetarische hamburgers eet, krijg je meestal drie keer minder totaal vet en zeven keer minder verzadigd vet dan wanneer je gemiddelde rundvleesburgers eet, volgens de American Dietetic Association. Je verbruikt ook 3 tot 4 gram vezels, terwijl hamburgers geen vezels bevatten. Nicole Kuhl, gecertificeerde klinische voedingsdeskundige en voedingsdirecteur bij Life Span Medicine, zegt dat voedingsstoffen in commerciële groenteburgers variëren van merk tot merk, afhankelijk van de ingrediëntenlijst. Groentenburgers bevatten normaal gesproken fracties van soja-eiwit, tarwegluten, maïsderivaten, granen, groenten en veel kunstmatige ingrediënten.

Beef Burgers

 1. Als u minder natrium en meer eiwitten wilt, kunt u kiezen voor rundvleesburgers in plaats van groenteburgers. Rundvlees bevat essentiële voedingsstoffen zoals B-vitamines en mineralen zoals ijzer en zink. Als je een ongekruide runderburger eet, krijg je vijf keer minder natrium dan een groenteburger, volgens de American Dietetic Association. U moet ten minste 20 gram eiwit per maaltijd hebben. Een gemiddelde runderburger heeft 20 gram eiwit, terwijl een plantaardige burger tussen 5 en 12 gram eiwit levert. Kuhl waarschuwt dat rundvlees ook antibiotica, hormonen en toxines van chemicaliën in het voer kan bevatten. Ze adviseert biologisch rundvlees met gras te kopen om schadelijke stoffen te voorkomen.

Zelfgemaakte Groenteburgers

 1. De gezondste voedingsmiddelen zijn hele voedingsmiddelen - die waarop in de natuur kan worden gejaagd of verzameld. Hoewel in de winkel gekochte groenteburgers handig zijn, zegt Sheth dat zelfgemaakte groenteburgers gezonder kunnen zijn dan verpakte. Je kunt je eigen vleesloze hamburgers maken met kruiden, specerijen, groenten, bonen en volle granen. Zwarte bonen vegetarische hamburgers zijn een goede keuze. Combineer een 15-ounce blik zwarte bonen, 1/2 in blokjes gesneden ui, 1/2 in blokjes gesneden rode peper, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1 ei, 1 kop broodkruimels en zout en peper naar smaak . Puls snel in een keukenmachine of pureer met een vork. Vorm het mengsel in pasteitjes. Spuit een pan met kookspray en kook de pasteitjes op middelhoog vuur ongeveer 3 of 4 minuten aan elke kant.

Overwegingen

 1. Als u voedselallergieën heeft, zijn commercieel bereide vegetarische hamburgers mogelijk niet veilig voor u. Het zijn bewerkte voedingsmiddelen en bevatten veel voorkomende voedselgevoeligheden zoals soja, gluten, zuivel, tarwe-eieren, noten, zaden en maïs. Bovendien kunnen sommige van deze voedingsmiddelen genetisch gemodificeerd zijn. Kies vleesloze producten zonder de meest voorkomende allergenen en let goed op voedingsetiketten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407