Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetariërs Lage creatinineniveaus

Probeer in plaats daarvan een uitgebalanceerd dieet

 1. Vegetarische diëten kunnen gemakkelijk genoeg eiwitten en de meeste aminozuren leveren om te voldoen aan de behoeften van de gemiddelde persoon, inclusief creatine en creatinine. Dit laatste is het belangrijkste afvalproduct als gevolg van het gebruik van creatine door uw lichaam; atleten die oefeningen met een hoge intensiteit en korte duur uitvoeren, gebruiken echter meestal veel meer creatine dan de gemiddelde persoon. Omdat er geen belangrijke vegetarische bronnen van creatine zijn, kan een vegetarisch dieet leiden tot lage creatininespiegels bij atleten zoals bodybuilders en sprinters.

Creatine en Creatinine

 1. Creatinine is een bijproduct van de afbraak van creatine in uw lichaam. Dit proces vindt voornamelijk plaats als gevolg van het gebruik van fosfocreatine, de belangrijkste vorm waarin uw lichaam creatine opslaat. Fosfocreatine wordt opgeslagen in uw spieren en dient als een belangrijke energiebron voor korte, intensieve oefeningen, zoals gewichtheffen en sprinten. Hoewel geen vegetarisch voedsel grote hoeveelheden creatine bevat, produceren je lever, nieren en alvleesklier over het algemeen voldoende van dit aminozuur om aan de behoeften van je lichaam te voldoen.

Creatine in het vegetarische dieet

 1. Onvoldoende hoeveelheden aminozuren en eiwitten zijn veel voorkomende zorgen voor degenen die vegetarische diëten volgen. Als gevolg hiervan kunt u zich zorgen maken over een laag creatininegehalte als gevolg van te weinig creatine in uw dieet. Gelukkig is de officiële positie van de Academie voor voeding en diëtetiek dat de meeste mensen die een uitgebalanceerd vegetarisch dieet eten, voldoende eiwitten en aminozuren kunnen krijgen om aan de behoeften van hun lichaam te voldoen. Atleten, zoals sprinters en bodybuilders, hebben echter meestal meer creatine nodig dan de gemiddelde persoon, dus de academie zegt dat vegetarische atleten misschien baat hebben bij het nemen van creatinesupplementen.

Lage creatinineniveaus

 1. Uw nieren filteren creatinine uit uw bloed en het wordt vervolgens meestal uitgescheiden in uw urine. Deze indirecte route van creatine naar creatinine-excretie resulteert in een aantal mogelijke oorzaken van lage creatininespiegels. Voor vegetarische atleten wier lichaam meer creatine gebruikt dan gemiddeld, kan creatine met een laag voedingspatroon leiden tot een lage creatinine-uitscheiding. Een veel voorkomende oorzaak voor de meeste mensen is lage spiermassa, omdat creatinine-excretie een indirecte maat is voor de totale spiermassa in uw lichaam. Als gevolg hiervan kunnen vegetariërs hun creatininegehalte verhogen door creatinesupplementen te nemen en hun spiermassa te vergroten met behulp van gewichtheffen en andere weerstandsoefeningen.

Nierproblemen

 1. De hoeveelheid creatinine in uw bloedbaan is een veel voorkomende maat voor de nierfunctie. Als u een lage creatinine-uitscheiding en een hoog creatininegehalte in uw bloedbaan heeft, kan dit erop wijzen dat uw nieren creatinine niet effectief uit uw bloed filteren. Dit kan het gevolg zijn van relatief kleine problemen, zoals een verstopte urinewegen, uitdroging of kleine schade aan uw nieren. Het kan echter ook een teken zijn van nierinfecties, nierfalen, slechte bloedstroom en spierverspillende aandoeningen die leiden tot abnormaal hoge niveaus van creatinine in uw bloed. Daarom moet u altijd alle mogelijke oorzaken met uw arts onderzoeken als u zich zorgen maakt over lage creatininespiegels.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407