Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetarisch dieet: afvallen, geld besparen

De onderste regel

 1. Een plantaardig dieet is gekoppeld aan een betere gezondheid, ziektepreventie en ... betaalbaarheid? Is het echt goedkoper om vegetariër te zijn?

 2. Onderzoek dat onlangs werd gepresenteerd op het Europese congres over zwaarlijvigheid in Wenen, wees uit dat vegetarische diëten goedkoper zijn dan andere diëten als u het voedsel online koopt.

 3. Gemiddeld kost het ongeveer $ 2,00 minder per dag om vegetariër te zijn, volgens het onderzoek.

 4. De studie, geleid door wetenschappers van het Nestle Research Center in Zwitserland, vergeleek vegetarische, mediterrane en Amerikaanse dieetrichtlijnen-diëten.

 5. Hoewel een vegetarisch dieet volledig plantaardig is, staat het mediterrane dieet spaarzaam rood vlees toe en bevelen de Amerikaanse voedingsrichtlijnen een goed afgerond dieet aan met mager vlees en vetarm of vetvrij. zuivelproducten.

 6. Alle producten die in het onderzoek zijn gebruikt, zijn gekocht bij Amazon Grocery and Gourmet Food.

 7. De voedingskwaliteitsscores van alle diëten waren vergelijkbaar, hoewel vlees en gevogelte niet in het vegetarische plan waren opgenomen. Het vegetarische dieet was aanzienlijk goedkoper dan het mediterrane dieetplan.

 8. De gemiddelde kosten voor elk menuplan per dag waren $ 15,40 per persoon voor diegenen die een vegetarisch dieet volgden, $ 17 per persoon per dag voor de Amerikaanse voedingsrichtlijnen en $ 17,30 per dag voor mensen aan de Middellandse Zee dieet.

 9. "Online winkelen maakt het handig om voedsel te kopen voor een voedzaam dieet dat voldoet aan de aanbevelingen van de overheid, maar het kan duur zijn. Hoewel een vegetarisch menu-plan misschien goedkoper is dan andere gezonde menu-plannen, $ 15,40 per dag per persoon is nog steeds duur, "zei Hilary Green, PhD, een onderzoeker bij Nestle.

 10. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft eerder geschat dat de dagelijkse voedselkosten voor een gezond menuplan slechts $ 6,50 per dag kunnen bedragen.

 11. Goedkoop en gezond? Vegetarisch gaan of een plantaardig dieet eten kan veel Amerikanen helpen meer voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben om gezond te zijn. Ongeveer 75 procent van de Amerikanen krijgt niet genoeg fruit, groenten of zuivelproducten, volgens de federale richtlijnen.

 12. In plaats daarvan halen veel mensen hun calorieën uit suiker, verzadigd vet en zout voedsel.

Geld besparen, vegetariër worden?

 1. Plantaardig eten, vooral als je seizoensproducten eet en geen gastronomische voedingsmiddelen en supplementen koopt, kan volgens onderzoek behoorlijk kosteneffectief zijn.

 2. Een onderzoek uit 2015 in het Journal of Hunger Environmental Nutrition heeft aangetoond dat een vegetarisch dieet Amerikanen ongeveer $ 750 per jaar kan besparen.

 3. "Het is veel goedkoper om bonen te eten dan vlees. Als je goed plant, kost een plantaardig dieet minder," voegde ze eraan toe.

 4. Verwacht echter niet om geld te besparen alleen omdat u een plantaardig dieet volgt, voegde Stephanie McKercher, een in Colorado gevestigde diëtist en receptontwikkelaar bij The Grateful Grazer, toe!

 5. "Er is een manier om plantaardig te eten op basis van een budget, maar vegetarisch eten zal niet automatisch je boodschappen doen," zei ze.

 6. Prijzig superfoods, eiwitpoeders en exotisch fruit en groenten kunnen snel oplopen, zei McKercher.

 7. "Om het beste uit uw supermarktbudget te halen, kiest u voor lokale, seizoensgebonden producten en betaalbare voorraadproducten zoals rijst en bonen," legde ze uit. "U kunt ook een tuin beginnen om nog meer te besparen."

Voedselkwaliteit telt voor optimale voordelen

 1. Het eten van een vegetarisch of voornamelijk plantaardig dieet is in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen, maar de kwaliteit van het voedsel is belangrijk om die voordelen te bereiken.

 2. "Als je een dieet eet dat op volledig plantaardig voedsel is gebaseerd, krijg je nog meer voordelen dan vegetarische diëten gevuld met zeer bewerkt voedsel," voegde Palmer toe.

 3. Volgens onderzoek gepresenteerd op de Nutrition 2018-bijeenkomst in Boston, Massachusetts, wijst het bewijs op de grote voordelen van het volgen van plantaardige diëten.

 4. In een van de gepresenteerde onderzoeken hadden mensen die meer plantaardige eiwitten aten dan dierlijke eiwitten, een lager risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

 5. In een ander onderzoek hadden deelnemers die meer plantaardige eiwitten aten ook minder plaque in hun bloedvaten.

 6. Uit verder onderzoek bleek dat vegetarische eters een lagere body mass index, kleinere tailleomtrek, lagere hoeveelheden buikvet, verlaagd cholesterol en lagere bloedsuikerspiegel hadden in vergelijking met mensen in dezelfde demografische groep die consumeerden vlees.

 7. Volgens een ander onderzoek dat op de conferentie werd gemeld, verminderden gezonde plantaardige keuzes zelfs de mortaliteit met 27 procent en de dood door kanker met 37 procent, terwijl degenen die kwalitatief hoogwaardig dierlijk voedsel aten dat niet deden een verminderd overlijdensrisico hebben.

Gezond eten - niet alleen vegetarisch

 1. De meeste mensen weten dat het eten van een vegetarisch dieet zorgvuldige aandacht vereist om ervoor te zorgen dat je niet zomaar iets eet zonder vlees - bijvoorbeeld frieten zijn vegetarisch, maar ze zouden geen regelmatig onderdeel van een gezond voedingspatroon.

 2. Onderzoek naar gewichtsveranderingen bij 125.000 volwassenen over een periode van 4 jaar wees uit dat mensen die plantaardig voedsel van hoge kwaliteit aten - denk dat volle granen, noten, fruit en groenten - minder dan degenen die plantaardig voedsel zoals snoep en geraffineerde granen aten.

 3. Voedingsmiddelen zoals crackers, frisdranken, gebakken goederen en kaas zijn technisch vegetarisch, maar die voedingsmiddelen zijn ofwel sterk verwerkt of bevatten veel vet.

 4. "Het is heel goed mogelijk om een ​​plantaardig dieet te vullen met voedsel van lage kwaliteit - voedsel dat zeer verfijnd is en weinig voedingsstoffen bevat," zei Palmer. Een goed afgerond plantaardig eetschema bestaat uit bonen, erwten, noten, soja, volle granen, fruit en groenten.

 5. "Het onderzoek dat ingaat op de gezondheidsvoordelen van vegetarische diëten is consistent met de wetenschap die erop wijst dat vegetarische diëten verband houden met een lagere hartziekte, type 2 diabetes en obesitasrisico, "Zei Palmer. "Vanwege deze voordelen hebben mensen de neiging langer te leven met vegetarische diëten."

Vegetarisch worden

 1. McKercher werkt met steeds meer klanten die het milieu en de dieren willen beschermen en daarom vegetariërs worden.

 2. "Een veel voorkomende misvatting is dat plantaardig voedsel niet goed smaakt," zei ze. "Ik hoor ook mensen klagen dat vegetarisch voedsel niet genoeg vult."

 3. Daarom moet je met veel kruiden en specerijen koken en eiwitrijke ingrediënten gebruiken.

 4. "Plantaardig eten kan heerlijk en bevredigend zijn als je het goed doet," voegde McKercher toe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407