Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetarisch dieet voor degenen die niet van groenten houden

Eet gezonde vegetarische maaltijden

 1. Ondanks de naam hoeft een vegetarisch dieet niet om groenten te centreren. Van peulvruchten tot soja tot volle granen, er zijn een aantal gezonde voedingsmiddelen die een vegetariër kan eten. Groenten bieden echter zoveel gezondheidsvoordelen dat een vegetariër onbekende variëteiten en nieuwe kookmethoden moet proberen in een poging meer producten in zijn dieet op te nemen.

Vegetarisme voorbij vegatables

 1. Net als omnivoren moeten vegetariërs een balans van koolhydraten, eiwitten en vet consumeren, die allemaal in andere voedingsmiddelen dan groenten te vinden zijn. Het is een mythe dat vegetariërs niet genoeg gezonde eiwitbronnen kunnen krijgen zonder vlees te eten - soja en quinoa bevatten alle essentiële aminozuren, waardoor ze complete eiwitten zijn. Linzen en bonen bevatten ook vegetarisch eiwit en dienen als een bron van koolhydraten, terwijl noten, zaden en zuivelproducten zowel eiwit- als vetbronnen zijn. Neem ook volle granen in je dieet op, als een andere manier om complexe koolhydraten te krijgen.

Nieuwe groenten proberen

 1. Sluit groenten niet volledig uit - het is mogelijk dat u de juiste groente- of kookmethode niet hebt gevonden. Elke keer dat je winkelt, kies je een onbekend soort groente en onderzoek je hoe je het kunt bereiden. Bladgroenten gaan bijvoorbeeld verder dan sla; probeer bok choy, boerenkool of boerenkool. Als je geen fan bent van wortels, probeer dan andere soorten wortelgroenten zoals rapen of pastinaak. Ga naar de boerenmarkt, waar je misschien extra onbekende groenten tegenkomt. Je voorbereidingsmethode kan ook ontbreken. Als je bent opgegroeid in ingeblikte of ingevroren groenten, zoals papperige groene bonen in blik, experimenteer dan met groenten bakken, grillen of braden. Spruitjes hebben bijvoorbeeld een heel andere smaak als ze op hoog vuur worden geroosterd in plaats van gekookt.

Nutriënten die u nodig hebt

 1. Door een vegetarisch dieet zonder groenten uit te voeren, beperkt u het aantal voedingsstoffen dat u per dag eet. Hoewel je kunt aanvullen, is het het beste om je vitamines en mineralen uit hele voedingsmiddelen te halen. Belangrijke voedingsstoffen in de producten zijn vezels, foliumzuur, ijzer, magnesium, kalium en vitamine A en C. Terwijl u eraan wennen meer groenten te eten, moet u op zoek gaan naar alternatieve bronnen. Je kunt bijvoorbeeld vezels krijgen van volle granen en ijzer van pompoenen, sesamzaadjes en linzen. Amandelen zijn een bron van magnesium, terwijl je kalium kunt krijgen van witte bonen, gebakken aardappelen en gedroogde abrikozen. Probeer kiwi, guaves en aardbeien voor vitamine C en meloen, mango's en gedroogde abrikozen voor vitamine A.

The Junk Food Trap

 1. De oorzaak van overgewicht als vegetariër is dezelfde als voor omnivoren - te veel calorieën, mogelijk in de vorm van junkfood. Als je honger hebt en toch beperkt in wat je eet, is het verleidelijk om junkfood te gebruiken, zoals pizza, friet en aardappelchips. Weersta deze drang - snack op noten, magere zuivelproducten en vers fruit. Plan je maaltijden van tevoren om ervoor te zorgen dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt voor je gezondheid.

 2. De oorzaak van overgewicht als vegetariër is dezelfde als voor omnivoren - te veel calorieën, mogelijk in de vorm van junkfood. Als je honger hebt en toch beperkt bent in wat je eet, is het verleidelijk om junkfood te gebruiken, zoals pizza, friet en chips. Weersta deze drang - snack op noten, magere zuivelproducten en vers fruit. Plan je maaltijden van tevoren om ervoor te zorgen dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt voor je gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407