Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vegetarische diëten voor senioren

Diet

 1. Vleesloos eten heeft zeker zijn voordelen: vegetariërs eten gemiddeld minder verzadigd vet, zout, eiwit en over het algemeen minder calorieën dan degenen die vlees eten, en volgens de American Heart Association, de plant op basis van voeding is over het algemeen gezonder, ongeacht de leeftijd. Vegetariërs stapelen niet alleen meer vezels en verse groenten op hun bord, maar hebben ook een lagere incidentie van diabetes, obesitas, hartaandoeningen en hoge bloeddruk - aandoeningen die vaak ouderen pesten. Er zijn echter een paar struikelblokken voor het perfecte plantaardige plan - vooral voor senioren. Lees verder voor vier tips om in gedachten te houden als je klaar bent om vegetariër te worden.

Drink water met maaltijden

 1. Veel senioren ondervinden problemen bij het kauwen en doorslikken van voedsel, vooral verse groenten. Senioren moeten groenten koken om ze te verzachten en juicers gebruiken om vers fruit gemakkelijker te eten te maken. Het kan ook helpen om voedsel in kleinere stukken te snijden en meer tijd te geven om maaltijden af ​​te maken. Wanneer kunstgebitten een probleem vormen, moeten ze worden gerepareerd of weggegooid ten gunste van beter passende tanden. Volgens de Vegetarian Resource Group kan het drinken van voldoende hoeveelheden water, ongeveer acht glazen van 8 ounce per dag, ook helpen bij het verlichten van slikproblemen.

Stroomlijn Food Prep

 1. Een veelgehoorde klacht van alleenstaande senioren is dat ze geen tijd of motivatie hebben om gezonde maaltijden te bereiden. Zorgverleners en familieleden kunnen senioren helpen een gezond vegetarisch dieet te behouden met een paar aanpassingen en een voorraadkast vol kant-en-klaar voedsel. Veel gerechten zoals groentesoep, vegetarische chili en pastagerechten kunnen in bulk worden bereid en in afzonderlijke porties worden ingevroren. Nietjes die gezonde maaltijden en snacks kunnen bieden, zijn volkoren granen, ingeblikte soep, gedroogd en ingeblikt fruit en bonen in blik.

Vergeet geen eiwitten

 1. Omdat vegetarische diëten geen eiwitten uit vleesproducten bevatten, moeten senioren genoeg krijgen uit andere bronnen om hun energieniveau te behouden. Naast eiwit afkomstig uit plantaardige bronnen, zijn andere voedingsmiddelen met een hoog proteïnegehalte noten, zaden, peulvruchten en volle granen, volgens de American Heart Association, is Soja een van de rijkste eiwitbronnen en verkrijgbaar in een verscheidenheid aan bereide en verpakt voedsel.

Vergeet geen eiwitten

 1. De dagelijkse caloriebehoefte neemt af met de leeftijd, volgens de American Dietetic Association. Maar hoewel senioren minder calorieën nodig hebben, hebben ze meestal een grotere hoeveelheid van sommige voedingsstoffen nodig, zoals calcium, vitamine D, eiwitten en vitamine B12. Senioren moeten voorzichtig zijn met het opvullen van lege calorieën die overgewicht toevoegen en ook het cholesterolgehalte beïnvloeden. Snoepjes en voedingsmiddelen met veel verzadigde vetten moeten worden beperkt op een vegetarisch dieet. Senioren moeten, net als jongere vegetariërs, een uitgebalanceerd dieet volgen met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

 2. De dagelijkse caloriebehoefte neemt af met de leeftijd, volgens de American Dietetic Association. Maar hoewel senioren minder calorieën nodig hebben, hebben ze meestal meer hoeveelheden van sommige voedingsstoffen nodig, zoals calcium, vitamine D, eiwitten en vitamine B12. Senioren moeten voorzichtig zijn met het opvullen van lege calorieën die overgewicht toevoegen en ook het cholesterolgehalte beïnvloeden. Snoepjes en voedingsmiddelen met veel verzadigde vetten moeten worden beperkt op een vegetarisch dieet. Senioren moeten, net als jongere vegetariërs, een uitgebalanceerd dieet volgen met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407