Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veiliger koken

Q A met Ella Woodward

 1. De feestdagen bieden de perfecte gelegenheid om een ​​uitgebreid familiefeest te organiseren. Maar voordat u de oven in brand steekt, moet u er rekening mee houden dat het koken van een grote maaltijd risico's met zich meebrengt. Als je niet oppast, kunnen bacteriën en andere organismen je maaltijd besmetten. Dit kan leiden tot voedselvergiftiging en andere voedselgerelateerde ziekten.

 2. Gelukkig zijn er eenvoudige voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uzelf en uw gezin te beschermen. Enkele van de meest voorkomende organismen die voedselgerelateerde ziekten veroorzaken, zijn e-coli, salmonella, listeria en parasieten. Hoewel ze misschien eng klinken, kunnen deze organismen worden gedood door de basispraktijken voor voedselveiligheid te volgen. Zorg ervoor dat uw vakantiemaaltijd gelukkig en gezond is: gebruik deze vier veiligheidstechnieken voor het omgaan met voedsel terwijl u uw volgende grote feest voorbereidt.

Clean

 1. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is gemakkelijk om het belang van het schoonhouden van uw keuken te onderstrepen. Voordat u begint met koken, maakt u uw aanrechtoppervlakken schoon met zeepwater en veegt u ze af met keukenpapier of schone doeken. Als u stoffen handdoeken gebruikt, zorg er dan voor dat u ze regelmatig wast tijdens de hete cyclus van uw wasmachine.

 2. Was vervolgens uw handen, keukengerei, borden en snijplanken met warm zeepwater. Zorg ervoor dat je dit doet voor en na het bereiden van elk item van je maaltijd.

 3. Ten slotte moet u alle groenten en fruit wassen voordat u ze snijdt. Houd elk item minstens tien seconden onder stromend water om vuil of aanhoudende pesticiden weg te spoelen. Droog het fruit of de groente vervolgens eenvoudig af met een papieren handdoek of een schone doek. U hoeft geen zeep of chemicaliën te gebruiken. Je hoeft ook geen rauw vlees, gevogelte of eieren te wassen, omdat het wassen van deze artikelen bacteriën kan verspreiden naar de rest van je keuken.

Aparte

 1. Als u eenmaal uw oppervlakken met heet zeepwater hebt uitgeschuurd, denkt u misschien dat u in staat bent een storm op te koken! Denk nog eens na: de bacteriën op rauw vlees, gevogelte, zeevruchten en eieren kunnen bacteriën nog steeds verspreiden naar ander vers of kant-en-klaar voedsel. Dit wordt kruisbesmetting genoemd en je kunt het alleen voorkomen door deze voedingsmiddelen gescheiden te houden.

 2. Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt aan om afzonderlijke snijplanken te gebruiken om voedsel uit elkaar te houden: een snijplank voor vlees, een andere voor gevogelte en een andere voor groenten en fruit. Combineer ingrediënten pas als u klaar bent om te beginnen met koken en zorg ervoor dat u uw handen wast tussen het hanteren van rauw vlees en vers voedsel. Vergeet niet dat alles wat u aanraakt na het hanteren van rauw vlees besmet zal zijn, tenzij u uw handen schoonmaakt met warm zeepwater.

Cook

 1. Hoewel bepaalde voedingsmiddelen er misschien "klaar" uitzien, is het belangrijk om de temperatuur te testen voordat u ze serveert. Je hebt een speciale voedselthermometer nodig om de interne temperatuur van verschillende soorten vlees te testen om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn om te eten. De Centers for Disease Control beveelt aan om dit vlees op een specifieke temperatuur te koken:

 2. Het is ook belangrijk om te weten hoe u vlees ontdooit. Laat bevroren vlees nooit op een aanrecht staan ​​om op kamertemperatuur te ontdooien, omdat dit de bacterieproductie verhoogt. Vlees kan veilig worden ontdooid in koud water, in de koelkast of in de magnetron.

Chill

 1. Als u deze vakantie een grote maaltijd maakt, is het waarschijnlijk dat u verschillende items in uw koelkast moet bewaren. Om uw voedsel veilig te houden terwijl ze wachten, moet u ervoor zorgen dat uw koelkast op 40 ° F staat en dat alle items worden bewaard met een deksel of plasticfolie over openingen. Als u een grote reis naar de supermarkt maakt, moet u alle aankopen die koud moeten worden bewaard - zoals vlees - in uw koelkast bewaren. Bacteriën kunnen zich in slechts 2 uur beginnen te vermenigvuldigen met ongekoeld voedsel - en nog minder als je je huis warm en geroosterd houdt.

HealthAhead Hint: kook veilig voor een fijne vakantie

 1. Een van de beste delen van de feestdagen is samenkomen met familie en een heerlijke maaltijd delen. Maar af en toe een warm gezin kan snel stressvol worden als iemand - of meerdere mensen - ziek worden van het eten van het voedsel. Daarom moet voedselveiligheid altijd uw hoogste prioriteit zijn. Let op de stappen die u neemt tijdens het bereiden van uw maaltijd. Was bij twijfel uw handen, kookgerei en oppervlakken opnieuw met warm zeepwater. Houd u aan de vier technieken van voedselveiligheid - reinigen, scheiden, koken en afkoelen - om ervoor te zorgen dat uw gezinsmaaltijd net zo veilig als heerlijk is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407