Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verbeteren aardappelen het cholesterolgehalte?

B-6 verschillen

 1. Twee belangrijke veranderingen in het dieet kunnen helpen uw cholesterol te verlagen. U kunt de hoeveelheid oplosbare vezels in uw dieet verhogen en de hoeveelheid verzadigde en transvetten die u verbruikt beperken. Aardappelen kunnen u helpen beide doelen te bereiken. Het zijn goede bronnen van vezels, inclusief het oplosbare type, en ze zijn vetvrij. Zolang je porties bekijkt om calorieën en koolhydraten te beperken, kunnen aardappelen een onderdeel zijn van een uitgebalanceerd, cholesterolverlagend dieet.

Bron van vezels

 1. Oplosbare vezels kunnen helpen het cholesterol te verlagen door zich te binden met voedingsvetten en hun absorptie in de bloedbaan te remmen. Als u 5 tot 10 gram oplosbare vezels aan uw dagelijkse voeding toevoegt, kunt u uw cholesterol met 3 tot 5 procent verlagen, volgens het National Heart, Lung and Blood Institute. Een grote gepofte aardappel met de schil bevat 6,6 gram totale vezels, wat een goede bijdrage is aan de aanbevolen dagelijkse inname van 25 gram voor vrouwen en 38 gram voor mannen. Wat nog belangrijker is voor het verlagen van cholesterol, ongeveer 41 procent van de totale vezel bestaat uit oplosbare vezels.

Vetvrij eten

 1. Wanneer u een dieet plant om het cholesterol te verlagen, is het belangrijk om de hoeveelheid verzadigd vet, transvet en cholesterol in het voedsel dat u eet te beperken. Alle drie voedingsstoffen kunnen cholesterol verhogen, maar transvetten zijn slechter dan verzadigde vetten en voor de meeste mensen heeft cholesterol in de voeding slechts een kleine invloed op de cholesterolwaarden in het bloed, meldt de Harvard School of Public Health. Zolang ze niet gebakken zijn, bevatten aardappelen geen transvetten of cholesterol. Ze bevatten zo weinig vet dat ze worden opgenomen als onderdeel van het cholesterolverlagende dieet dat wordt beschreven door het National Heart, Lung and Blood Institute.

Hoge glycemische zorgen

 1. Aardappelen hebben een hoge glycemische index, wat betekent dat de koolhydraten die ze bevatten, een significante verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaken kort nadat ze zijn geconsumeerd. Als je gezond bent en geen diabetes hebt, kan je lichaam af en toe een hoge glycemische voeding aan. Maar een dieet gevuld met voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel verhogen, kan het niveau van goede cholesterol verlagen, meldde het "American Journal of Clinical Nutrition" in oktober 2007. Aan de andere kant, diëten bestaande uit voedingsmiddelen met een lage glycemische waarde, die geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, kan het cholesterolgehalte verlagen, volgens een recensie in het januari-nummer van "Voeding, metabolisme en cardiovasculaire aandoeningen."

Gezonde keuzes

 1. Een grote gepofte aardappel heeft 278 calorieën en 63 gram koolhydraten, of bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koolhydraten van 130 gram. Een zoete aardappel die hetzelfde weegt als een grote gepofte aardappel, heeft ongeveer hetzelfde aantal calorieën en koolhydraten en heeft ook een hoge glycemische indexscore. U kunt het glycemische effect minimaliseren door de hoeveelheid die u eet te verminderen omdat porties de invloed op de bloedsuikerspiegel beïnvloeden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407