Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verhoogt chocolade uw bloedsuiker?

Andere voordelen van chocolade

 1. Zolang je voor flavonoïde-rijke donkere chocolade kiest, kan de zoete traktatie een aantal gunstige effecten op de gezondheid hebben, waaronder het verlagen van je bloeddruk en je risico op hartaandoeningen. De heilzame stoffen in donkere chocolade kunnen ook helpen uw diabetesrisico te minimaliseren, volgens een studie gepubliceerd in "The Journal of Nutrition" in februari 2014. Dit betekent echter niet dat het eten van veel chocolade geen effect heeft op uw bloed suiker. De samenstelling van een voedingsmiddel, de portiegrootte die je eet en wanneer je eet kan het allemaal een verschil maken in het effect van een voedingsmiddel op je bloedsuikerspiegel.

Koolhydraatgehalte

 1. Vanwege hun verschillende samenstelling hebben sommige soorten chocolade een groter effect op de bloedsuikerspiegel dan andere. Van de drie macronutriënten hebben koolhydraten het grootste effect op de bloedsuikerspiegel; Als een levensmiddel echter ook een aanzienlijke hoeveelheid vet of eiwit bevat, vertragen deze voedingsstoffen de opname van de suikers uit het voedsel en verminderen ze de invloed van het voedsel op uw bloedsuiker. Donkere chocolade heeft 12,9 gram koolhydraten per ons, wat iets minder is dan de typische 15 gram die wordt beschouwd als een portie koolhydraten voor diabetici. Melkchocolade en witte chocolade bevatten meer koolhydraten, met ongeveer 16,8 gram per ounce, dus ze zullen meer invloed hebben op je bloedsuikerspiegel als je er te veel van eet.

Glycemische index en glycemische belasting

 1. Glycemische index is een hulpmiddel om het potentiële effect van een voedingsmiddel op de bloedsuikerspiegel te schatten. Zuivere suiker heeft een glycemische index van 100. Voedingsmiddelen die hoog op de glycemische index staan, hebben meer kans op spikes in de bloedsuikerspiegel dan die lager op de glycemische index. Donkere chocolade heeft een glycemische index van 23 en melkchocolade heeft een glycemische index van 42. Deze bevinden zich beide in het lage bereik omdat ze lager zijn dan 55. Bij het serveren wordt rekening gehouden met de totale glycemische belasting, maar donkere chocolade heeft een duidelijk voordeel. Donkere chocolade heeft een lage glycemische belasting, met een score van 6, maar melkchocolade heeft een matige GL, met een score van 13, wat betekent dat het waarschijnlijker is dat het een verhoging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt.

Potentiële diabetesvoordelen

 1. Uit de "Journal of Nutrition" -studie uit 2014 bleek dat het eten van voedingsmiddelen die bepaalde flavonoïden bevatten, waaronder die in pure chocolade, de insulineresistentie kan helpen verminderen, een van de eerste tekenen van diabetes type 2. Dit betekent niet dat het eten van veel chocolade diabetes zal voorkomen, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat het eten van een kleine hoeveelheid donkere chocolade je diabetesrisico verhoogt.

Als onderdeel van een gezond dieet

 1. Kies pure chocolade in plaats van melk of wit, omdat pure chocolade het beste is in heilzame flavonoïden. Beperk uw portiegrootte - u hoeft slechts een of twee keer per week ongeveer een ons donkere chocolade te eten om de potentiële gezondheidsvoordelen te krijgen, volgens een artikel op de AARP-website. Te veel chocolade eten kan het risico op gewichtstoename verhogen, omdat het relatief veel calorieën bevat. Een ons donkere chocolade heeft ongeveer 167 calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407