Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verhoogt het eten van maïs buikvet?

Protein

 1. Het eten van voedsel dat de dagelijkse behoefte overschrijdt, veroorzaakt vet, maar geen voedsel creëert vet dat alleen in de buik wordt opgeslagen. Verschillende soorten maïsvoedsel zorgen voor verschillende voordelen en risico's. Volkoren maïs bevat belangrijke vitamines, mineralen en eiwitten, evenals koolhydraten en vezels. Ontkiemd maïsmeel en andere bewerkte maïsproducten bieden minder voedingswaarde. Maïssiropen worden sneller omgezet in vet dan rietsuiker, volgens een studie gepubliceerd in november 2010 "Pharmacology, Biochemistry and Behaviour."

Buikvet

 1. Of u lichaamsvet in uw buik of in uw onderlichaam krijgt, hangt gedeeltelijk af van uw genetische make-up. Genen bepalen het aantal vetcellen in uw lichaam en waar ze worden opgeslagen, zegt een artikel in december 2006 in "Harvard Women's Health Watch". Als je de genen hebt geërfd die een peervormig lichaam veroorzaken, sla je meer vet op in je dijen en billen. Als je de appelvorm hebt, groeien er meer vetreserves in je buik. Het appelvormige lichaam draagt ​​speciale risico's, omdat vet zich eerder ophoopt in de viscerale holte dan onder de huid. Te veel visceraal vet in elke lichaamsvorm veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen.

Visceraal vet

 1. Uw lichaam slaat het meeste vet onder de huid op, waardoor de uitpuilende taille en zware dijen worden veroorzaakt die veel mensen het meest zorgen baren. De 10 procent van je vet die in je buik wordt opgeslagen, veroorzaakt eigenlijk meer ziekte. Vetcellen genereren schadelijke eiwitten die cytokines worden genoemd, zegt Dr. Barbara B. Kahn van het Beth Israel Deaconness Medical Center in Boston tegen Harvard Women's Health Watch. Visceraal vet rond inwendige organen en grote bloedvaten laat deze schadelijke stoffen in uw bloedbaan vrij, waardoor uw risico op hartaandoeningen, astma en andere gezondheidsproblemen toeneemt. Voor elke 2 centimeter die uw taille wint, verhoogt de overeenkomstige toename van visceraal vet uw risico op hart- en vaatziekten met 10 procent, volgens het artikel "Harvard Women's Health Watch".

Effecten van maïs

 1. Fructose in maïs kan onevenredig bijdragen aan visceraal vet, maar 1 kopje rauwe suikermaïs bevat slechts 2,81 g fructose en slechts 125 calorieën. Dezelfde portie levert bijna 5 g dextrose en 1,29 g sucrose. Fructose veroorzaakt gewichtstoename van vet bijna 50 procent sneller dan andere suikers zoals sucrose, maar de redenen zijn niet duidelijk. High-fructose-diëten kunnen de vetvoorraad in uw lever verhogen, omdat dat orgaan overtollige fructose omzet in vet in plaats van glycogeen voor het voeden van spiercellen. Het eten van gewone hoeveelheden suikermaïs levert geen ongebruikelijke risico's op, maar high-fructose glucosestroop vervaardigd uit maïszetmeel wel. [! 32023 => 1130 = 5!

Maïssiroop

 1. In de jaren zeventig verving maïsstroop met een hoge fructose sucrose uit suikerriet en suikerbieten als zoetstof in veel frisdranken en andere in massa geproduceerde voedingsmiddelen. Meer dan 10 procent van je dagelijkse calorie-inname komt waarschijnlijk van fructose en meer dan 75 procent van je fructose van HFCS, noteer de auteurs van de studie in "Farmacologie, biochemie en gedrag". Fructose consumptie stimuleert overeten. Je lichaam genereert leptine, een eetlustbeheersend hormoon, wanneer je andere suikers eet, maar niet wanneer je fructose eet. Vezel in natuurlijke fructosebronnen, zoals suikermaïs, onderdrukt de eetlust door je maag te vullen. Het eten van meer volle maïs verbetert uw dieet, maar het eten van meer verwerkt voedsel dat HFCS bevat, loopt u risico op gewichtstoename.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407