Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verlangen naar pindakaas: wat betekent het?

Overzicht

 1. Verlangen naar voedsel is heel gebruikelijk. In tegenstelling tot honger, wordt hunkeren gekenmerkt door een intens verlangen naar een specifiek voedsel, zoals pindakaas. Beperkt eten en diëten zijn beide in verband gebracht met een toename van het hunkeren naar voedsel. In sommige gevallen kan voedsel hunkeren naar de manier van je lichaam om je te laten weten dat je een tekort hebt aan een bepaalde voedingsstof, zoals een vitamine of mineraal.

Onbedwingbare trek in boter?

 1. Pindakaas is een voedingsrijk voedingsmiddel dat fytonutriënten bevat, zoals beta-sitosterol. Eén onderzoek bij dieren gaf aan dat bèta-sitosterol waarde kan hebben als antidepressivum.

 2. Anekdotisch bewijs geeft ook aan dat beta-sitosterol gevoelens van angst helpt verminderen, mogelijk door het stabiliseren van cortisol, een hormoon dat vrijkomt tijdens stress. Stress is ook aangetoond in dierstudies, om onbedwingbare trek in vetrijk voedsel te veroorzaken. Je zou kunnen merken dat je naar een pot pindakaas reikt als je je angstig, gestrest of depressief voelt, in een poging die gevoelens te verminderen.

 3. Er kan ook een onderliggend voedingsgebrek zijn, dat u probeert op te vullen. Pindakaas bevat veel voedingsstoffen, waaronder:

 4. Als u een vetarm dieet volgt, krijgt u mogelijk onvoldoende gezonde vetten binnen. Dit kan ertoe leiden dat je naar pindakaas snakt.

 5. Pindakaas wordt ook beschouwd als een veel voorkomende drang bij mensen met een koolhydraatarm eetplan. Pindakaas met weinig suiker is een goedgekeurd voedingsmiddel op veel koolhydraatarme diëten. Mensen die koolhydraatarme diëten eten, verlangen misschien naar pindakaas als koolhydraatvervanger vanwege de ietwat zoete smaak, bevredigende textuur en voedingsmake-up.

Dokter?

 1. Verlangen naar pindakaas vormt geen onderliggende medische aandoening of gevaar voor de gezondheid. Als u echter de behoefte voelt om uw verlangens met uw arts of een voedingsdeskundige te bespreken, moet u dat doen.

 2. Als u denkt dat pindakaas verlangen de manier is waarop u depressie, angst of stress aanpakt, is praten met een therapeut misschien een goed idee.

Onbedwingbare trek in boter

 1. Omdat het veel calorieën bevat, is het eten van grote hoeveelheden pindakaas misschien niet de beste voedselkeuze voor iemand die probeert af te vallen. Pindakaas is echter niet gevuld met lege calorieën, dus er is geen reden om het volledig uit uw dieet te verwijderen.

 2. Het verminderen van uw onbedwingbare trek en de hoeveelheid die u eet, kan worden bereikt door andere voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen die gezonde vetten, vezelrijke, gezonde koolhydraten en aanzienlijke voedingswaarde bevatten.

 3. Voedingsmiddelen die uw onbedwingbare trek in pindakaas kunnen helpen verminderen, zijn onder meer:

 4. Als stress of depressie achter uw verlangen naar pindakaas schuilgaat, kunnen levensstijlwijzigingen helpen. Waaronder:

De onderste regel

 1. Verlangen naar bepaalde voedingsmiddelen, zoals pindakaas, zijn heel gebruikelijk. Verlangen naar voedsel verschilt van honger en heeft vaak een onderliggende oorzaak. Het vaststellen van de oorzaak van het verlangen naar voedsel kan u helpen begrijpen hoe u er het beste mee kunt omgaan.

 2. Pindakaas is een gezond voedingsmiddel dat geen gezondheidsrisico inhoudt. Het is echter calorierijk en het eten van grote hoeveelheden is mogelijk niet voor iedereen geschikt. Er zijn veel voedingsmiddelen die kunnen helpen om het verlangen naar pindakaas te verlichten, vooral als het wordt veroorzaakt door een voedingstekort. Als angst, stress of depressie een verlangen naar pindakaas veroorzaken, kunnen levensstijlwijzigingen of praten met een therapeut helpen.

 3. Verlangen naar bepaalde voedingsmiddelen, zoals pindakaas, zijn heel gebruikelijk. Verlangen naar voedsel verschilt van honger en heeft vaak een onderliggende oorzaak. Het vaststellen van de oorzaak van het verlangen naar voedsel kan u helpen begrijpen hoe u er het beste mee kunt omgaan.

 4. Pindakaas is een gezond voedingsmiddel dat geen gezondheidsrisico inhoudt. Het is echter calorierijk en het eten van grote hoeveelheden is mogelijk niet voor iedereen geschikt. Er zijn veel voedingsmiddelen die kunnen helpen om het verlangen naar pindakaas te verlichten, vooral als het wordt veroorzaakt door een voedingstekort. Als angst, stress of depressie een verlangen naar pindakaas veroorzaken, kunnen levensstijlwijzigingen of praten met een therapeut helpen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407