Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verliest lijnzaad voedingsstoffen wanneer het wordt gekookt?

Volg uw activiteit

 1. Lijnzaad toevoegen aan uw dieet verhoogt uw inname van vezels, eiwitten en omega-3-vetzuren. Je kunt rauwe, gemalen zaden in smoothies doen of over granen strooien. U kunt ook profiteren van het consumeren van gebakken goederen die lijnzaad bevatten. Het verhitten van lijnzaad verandert de voedingswaarde niet meetbaar.

Voordelen

 1. Lijnzaad levert 37 calorieën en 3 gram hart-gezond vet per eetlepel. portie. Een eetlepel biedt ook 2 gram vezels - waarvan een groot deel oplosbaar is, waardoor het nuttig is bij de behandeling van constipatie. Lijnzaad is een bron van thiamine, fosfor en mangaan. Ze bieden ook kleine hoeveelheden ijzer, calcium, zink, kalium, vitamine B-6 en folaat. Lijnzaad bevat lignines - plantenfytonutriënten - die kanker kunnen helpen bestrijden.

Vetten

 1. Het vet in lijnzaad staat bekend als alfa-linoleenzuur of ALA. ALA is een omega-3-vetzuur, belangrijk voor de ontwikkeling en functie van de hersenen en cruciaal voor de preventie van hartziekten. De ALA in lijnzaad is bestand tegen temperaturen tijdens het bakken - wat betekent dat muffins en broden met lijnzaad nog steeds dit hart-gezonde vet kunnen bieden.

Effect van warmte op andere voedingsstoffen

 1. Lignines blijven ook stabiel bij verhitting tot temperaturen die consistent zijn met bakken, dus lijnzaad-bevattende muffins, brood en crackers blijven deze fytonutriënten leveren. Het vezelgehalte van lijnzaad wordt ook niet beïnvloed door verwarming. Eiwit kan worden afgebroken door hitte, maar dit maakt het gemakkelijker verteerbaar. Thiamin kan echter worden vernietigd door hoge temperaturen.

Overwegingen

 1. Gebakken goederen die hele lijnzaad bevatten, leveren u misschien niet veel van de nuttige voedingsstoffen van de zaden. Voordat je lichaam lijnzaad kan verteren en gebruiken, moeten ze eerst worden gemalen. Als u ervoor kiest om lijnzaadolie te gebruiken, vermijd het om ermee te koken, omdat de hitte de aard van de vetten kan veranderen, zodat ze niet langer gunstig zijn. Bewaar lijnzaad of lijnzaadolie in donkere containers in een koele ruimte. Lijnzaad en olie zijn kwetsbaar voor bederf, dus vervang ze vaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407