Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vernietigt kokend fruit vitamines?

Komkommer Kalium en water

 1. Fruit begint een deel van hun voedingswaarde te verliezen zodra ze worden geoogst, maar goede koeling en conservering kunnen dat verlies over een lange periode minimaliseren, volgens een nationaal instituut voor voedsel en landbouw publicatie over conserven. Het koken van fruit en groenten verandert de fysieke eigenschap van het product door warmte en onderdompeling in water. Blootstelling aan licht, lucht en natuurlijk voorkomende enzymen kan ook de voedingsstoffen in fruit verminderen.

Effects

 1. Fruit koken, bijvoorbeeld voor het inblikken, versnelt het verlies van veel vitamines. Maar liefst een half tot een derde van vitamine A en C gaan thiamine en riboflavine verloren tijdens het koken. De meeste andere vitamines zien echter veel minder reductie in de kook- of kookfase. Met elk jaar dat voorbijgaat, kan een gekookte en ingeblikte vrucht echter jaarlijks 5 tot 20 procent aan vitamine A en C verliezen. En als u een koperen pot gebruikt, verliest u nog meer vitaminen in vergelijking met roestvrij staal.

Voordelen

 1. De voordelen van fruit koken en inmaken, of koken met fruit om te voorkomen dat je bewerkte artikelen zoals voorverpakte taarten koopt, is dat je geld kunt besparen en de gemoedsrust kunt weten dat je aan het eten bent alleen wat u wilt consumeren en niet veel chemicaliën en conserveermiddelen. Als je je groenten en fruit kunt stomen, zul je meer vitamines behouden dan wanneer je ze kookt.

Tomaten en lycopeen

 1. Een van de meest voor de hand liggende uitzonderingen op de regel van verloren voedingsstoffen als gevolg van koken is te vinden in tomaten. Onderzoek heeft aangetoond dat bij het koken van tomaten meer antioxidanten lycopeen vrijkomt dan bij rauwe tomaten. Wetenschappers suggereren dat koken de celwanden afbreekt zodat meer lycopeen vrijkomt. Wetenschappers hebben ook bio-ingenieurstomaten geholpen om meer lycopeen op te nemen, een stof die wordt geassocieerd met het verlagen van het risico op bepaalde vormen van kanker, met name prostaatkanker.

Overwegingen

 1. Om het aantal vitamines dat u in uw fruit krijgt te maximaliseren, kiest u fruit dat werd geoogst toen het volledig rijp was. De meeste vruchten die aan de plant zijn gerijpt, hebben meer voedingswaarde dan die welke worden geplukt als ze nog een beetje groen zijn. Experts raden aan om vers fruit en groenten toe te voegen aan water dat al kookt, in plaats van de producten te laten weken als het water opwarmt. Houd fruit op dezelfde manier in de koelkast totdat u klaar bent om het te eten of te koken. En vergeet niet dat hoe langer een voedingsmiddel wordt bewaard, ingeblikt, ingevroren, gekoeld of anderszins gescheiden van de plant, hoe groter het verlies aan vitamines en voedingsstoffen.

Voordelen van Frozen Fruit

 1. Hoewel het lijkt dat vers fruit altijd de voedzamere optie is, kan bevroren fruit vaak meer vitamines en andere voedingsstoffen bevatten. Fruit wordt meestal snel ingevroren nadat het is geoogst, terwijl vers fruit dagen kan worden vervoerd naar winkels en dagen in uw huis voordat het wordt gegeten. Daarom wilt u misschien overwegen om bevroren fruit in recepten te gebruiken, tenzij u weet dat u de dag dat u aan het koken bent naar de winkel kunt gaan om het meest verse beschikbare fruit te kopen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407