Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veroorzaakt chocolade de bloeddruk?

Vitamine- en mineralenarm

 1. Onlangs is er bewijs dat chocolade de bloeddruk kan verlagen. Dat wil echter niet zeggen dat het ook geen stijging van de bloeddruk kan veroorzaken. Hoe chocolade je beïnvloedt, hangt af van je gevoeligheid voor de ingrediënten erin, evenals de hoeveelheid die je eet.

Voordelen

 1. Chocolade kan, wanneer het in kleine hoeveelheden wordt gegeten, de bloeddruk verlagen. Een onderzoek uit 2006, uitgevoerd door onderzoekers van het Universitair Ziekenhuis van Keulen in Duitsland, toonde aan dat personen die gedurende 18 weken een kleine hoeveelheid donkere chocolade per dag aten, een statistisch significante daling van de bloeddruk ervoeren. De onderzoekers gaven de proefpersonen heel weinig chocolade - slechts een vierde van een ons, wat ongeveer een hap van een chocoladereep is.

Cafeïne

 1. Chocolade bevat cafeïne, een stimulerend middel dat de bloeddruk tijdelijk kan verhogen. Als u al een hoge bloeddruk heeft, zal de cafeïne in chocolade waarschijnlijk uw bloeddruk in hogere mate verhogen dan als u een normale bloeddruk heeft. Een 3,5-oz. chocoladereep heeft 86 mg cafeïne, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Dit is meer dan in een 6-oz. kop koffie. Als u koffie vermijdt om uw bloeddruk te houden van spiking, moet u ook chocolade vermijden, of zich op zijn minst beperken tot kleine hoeveelheden.

Sugar

 1. De suiker in de chocolade die u eet, kan de boosdoener zijn achter elke stijging van de bloeddruk die u ervaart. Een studie uit 2008 gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine wijst op hoge bloedsuikerspiegels als een bijdragende factor in de ontwikkeling van hoge bloeddruk. Een 3,5-oz. "jumbo" chocoladereep bevat meer dan 55 g suiker - gemakkelijk genoeg om een ​​bloedsuikerpiek te veroorzaken. Eet regelmatig chocolade met toegevoegde suiker en u kunt last krijgen van bloeddrukproblemen die te maken hebben met een hoge bloedsuikerspiegel.

Let op

 1. Als u een stijging van de bloeddruk ervaart na het eten van chocolade, is het veiligste om te stoppen met het eten van chocolade en naar uw arts te gaan. U kunt gevoelig zijn voor de cafeïne, suiker of een ander ingrediënt in de chocolade. Als de stijging van uw bloeddruk wordt veroorzaakt door suiker of cafeïne, zorg er dan voor dat u voedingsmiddelen vermijdt die overmatige hoeveelheden van deze stoffen bevatten. Gezoete koffiedranken bevatten zowel suiker als cafeïne en kunnen bijzonder problematisch zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407