Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veroorzaakt het eten van varkensvlees hoge bloeddruk?

Mineralen

 1. Hoge bloeddruk of hypertensie verhoogt uw risico op nieraandoeningen en beroertes, en een gezond voedingspatroon en levensstijl verlagen uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Varkensvlees heeft misschien de reputatie ongezond te zijn, maar geen enkel voedsel veroorzaakt hoge bloeddruk. De meeste gezonde personen kunnen varkensvlees opnemen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet voor een gezonde bloeddruk.

Sodium

 1. Een natriumarm dieet veroorzaakt hoge bloeddruk en varkensvleesproducten variëren in hun natriumgehalte. Vers varkensvlees is van nature niet rijk aan natrium en een karbonade heeft ongeveer 192 mg natrium in een portie van 263 g, of ongeveer 8 oz. Bewerkte varkensvleesproducten, zoals gezouten ham of vleeswaren, kunnen veel natrium bevatten en elke ons zout varkensvlees heeft 404 mg natrium. De aanbeveling is om niet meer dan 2300 mg natrium per dag te hebben om hoge bloeddruk te voorkomen, of 1500 mg per dag als je al hoge bloeddruk hebt, volgens de Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services van 2010.

Andere voedingsstoffen

 1. Varkensvlees kan hoge bloeddruk veroorzaken als u regelmatig varkensvlees eet in plaats van voedsel met andere essentiële voedingsstoffen. Omega-3-vetzuren kunnen bijvoorbeeld uw bloeddruk verlagen, volgens het University of Maryland Medical Center. Vette vis en schaaldieren zijn uitstekende bronnen, maar varkensvlees bevat deze vetten niet. Je bloeddruk kan hoger zijn als je vaak varkensvlees kiest voor je eiwitbron in plaats van vetarme zuivelproducten, die calcium bevatten, omdat calcium helpt de bloeddruk te reguleren, volgens het Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center.

Gewichtscontrole

 1. Varkensvlees eten kan een hoge bloeddruk veroorzaken als het teveel calorieën aan uw dieet toevoegt. Obesitas is een risicofactor voor hoge bloeddruk en u komt aan als u meer calorieën eet dan u verbruikt. Met mate kunnen slankere delen van varkensvlees deel uitmaken van een calorie-gecontroleerd dieet omdat een karbonade 40 calorieën per ounce heeft, maar een vet vlees, zoals gezouten varkensvlees, heeft 212 calorieën in een ounce.

Aanbevelingen

 1. Een dieetbenadering om hypertensie of DASH te stoppen, kan een dieet een gids zijn voor het opnemen van varkensvlees in uw dieet met behoud van een gezonde bloeddruk. Dit eetpatroon kan hoge bloeddruk verlagen of hypertensie voorkomen, volgens de Dietary Guidelines 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Een DASH-dieet van 2000 calorieën bevat niet meer dan 6 oz. per dag magere eiwitten, zoals varkensvlees, gevogelte, eieren en vis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407