Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veroorzaakt sla gas?

Groenen Smoothies

 1. Darmgas is vaak het gevolg van te veel of te snel eten, en het eten van bonen, zuivelproducten en bladgroenten zoals sla kan ook hetzelfde effect hebben. Het gas is vaak te wijten aan een of meer bestanddelen in de sla, maar voedselbesmetting of een onderliggend spijsverteringsprobleem zijn ook mogelijke oorzaken van gas. Raadpleeg een arts als het probleem aanhoudt of gepaard gaat met andere symptomen zoals kramp of diarree.

Gasproductie

 1. Gas in uw darmkanaal is meestal te wijten aan het inslikken van lucht, zoals wanneer u te snel eet, of als het natuurlijke resultaat van bacteriën in uw darmen die voedsel afbreken. Sommige voedingsmiddelen produceren meestal meer gas dan anderen omdat uw spijsverteringsstelsel ofwel het juiste enzym mist om ze af te breken of ze gewoon niet goed verteren in uw systeem. Melk veroorzaakt bijvoorbeeld gas voor mensen die niet het enzym hebben dat nodig is om lactose af te breken - de suiker die in koemelk wordt aangetroffen.

Slaproblemen

 1. Voedingsmiddelen die vezels bevatten worden niet volledig verteerd in de dunne darm, dus worden ze doorgegeven aan de dikke darm om te worden afgebroken. Dit kan veel gas produceren. Sla bevat niet zoveel vezels als sommige voedingsmiddelen, maar het kan nog steeds gas veroorzaken, vooral als u niet gewend bent om vezels te eten. Als u net begint met het toevoegen van vezels aan uw dieet, verdwijnt het overtollige gas vaak vanzelf zodra uw lichaam gewend raakt aan het verteren van de vezel. U bent echter misschien wel gevoelig voor het eten van bepaalde soorten sla. De Northwestern Medical Faculty Foundation beveelt bijvoorbeeld aan ijsberg- en snijsla te vermijden als u gas heeft.

Sla besmetting

 1. Sla die niet goed is gereinigd of verwerkt, kan bacteriële besmetting hebben, wat gas als symptoom kan hebben. Hoewel het geen veel voorkomend probleem is, kunnen er grote uitbraken van besmetting optreden, zoals die in maart 2012 waarbij mensen in negen verschillende staten ziek werden door romainesla die was besmet met E. coli-bacteriën. Bacteriële besmetting leidt vaak tot extra symptomen, zoals buikkrampen en diarree, en gebeurt meestal als een op zichzelf staand incident. Sla grondig wassen voordat u het eet, kan helpen spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Mogelijke oplossingen

 1. Sla en andere voedingsmiddelen met vezels eten kunnen uw spijsvertering ten goede komen door bulk aan uw ontlasting toe te voegen, maar te snel eten van te veel vezels kan leiden tot gas. Het geleidelijk toevoegen van vezels aan uw dieet, gedurende een periode van weken, kan u helpen om gas te voorkomen. Als u na het eten van sla nog steeds gas krijgt, kan het nemen van een supplement - zoals simethicone - dat het gasniveau in uw darm verlaagt, ook helpen. Het vermijden van bepaalde soorten sla, zoals ijsberg en romaine, kan ook gas voorkomen. Als het probleem zich blijft voordoen, raadpleeg dan een arts om een ​​onderliggende medische aandoening zoals het prikkelbare darm syndroom uit te sluiten. Zoek onmiddellijk medische hulp als u symptomen van bacteriële besmetting heeft, zoals braken, buikkrampen of diarree.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407