Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veroorzaakt voedingsgist gewichtstoename?

Chlorella

 1. Vanwege het hoge gehalte aan voedingsgist zullen vegetariërs het soms als supplement gebruiken. In veganistische recepten is voedingsgist ook een goede vervanging voor Parmezaanse kaas. Maar voedingsgist bevat niet zoveel calorieën, dus het is niet waarschijnlijk dat het gewichtstoename veroorzaakt. Als je probeert aan te komen, kun je beter andere voedingsmiddelen kiezen, waaronder gerechten met een hogere caloriewaarde die voedingsgist als ingrediënt bevatten. Neem contact op met uw arts voordat u een aanzienlijke hoeveelheid voedingsgist aan uw dieet toevoegt, omdat het purines bevat, die jichtsymptomen kunnen veroorzaken voor degenen die aan deze aandoening lijden.

Calorieën in verschillende soorten gist

 1. Het aantal calorieën in gist is afhankelijk van het type gist. Doorgaans bevat voedingsgist de minste calorieën van alle hoofdtypen gist die mensen consumeren, met ongeveer 15 tot 20 calorieën per eetlepel, afhankelijk van het merk. Dit is iets minder dan de 23 calorieën per eetlepel die je in gewone bakkersgist vindt en minder dan de 28 calorieën per eetlepel in biergist, die soms ook als supplement wordt gebruikt om B-vitamines te geven. Het is ook iets minder dan de 21 calorieën per eetlepel gevonden in Parmezaanse kaas.

 2. Je moet 3.500 extra calorieën consumeren om een ​​pond te krijgen, dus het zou behoorlijk wat voedingsgist kosten om gewichtstoename te veroorzaken. Aangezien voedingsgist meestal niet in zeer grote hoeveelheden wordt gegeten, zal het waarschijnlijk geen gewichtstoename veroorzaken. Als je het aan je dieet hebt toegevoegd en bent aangekomen, is de kans groter dat ander voedsel dat je eet de gewichtstoename veroorzaakt.

Potentiële gezondheidsvoordelen

 1. Hoewel extra calorieën helpen bij gewichtstoename, is het vullen van uw dieet met voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals voedingsgist, de beste aanpak. Voedingsgist bevat vezels, eiwitten en B-vitamines, waaronder vitamine B12, omdat het vaak met deze vitamine wordt versterkt. Eén merk biedt bijvoorbeeld 9 gram eiwit en 4 gram vezels, evenals 150 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor vitamine B12, in slechts een portie van drie eetlepels. Gewoonlijk wordt vitamine B12 alleen in dierlijk voedsel aangetroffen, waardoor het voor veganisten een moeilijk voedingsmiddel is om in hun dieet te krijgen, maar het is essentieel voor het maken van rode bloedcellen, omdat het uw zenuwcellen gezond houdt en essentieel is voor het vormen van DNA. Door voldoende eiwitten in uw dieet te krijgen, is de kans groter dat u spieren krijgt in plaats van vet, en vezels zijn belangrijk voor de spijsvertering - omdat het constipatie helpt voorkomen - en kan uw risico op beroerte en hartaandoeningen verminderen door uw cholesterol te verlagen levels.

Gebruik in een uitgebalanceerd dieet

 1. Als u voedingsgist als uw belangrijkste bron van vitamine B-12 gebruikt, controleer dan het etiket om er zeker van te zijn dat u er een kiest die is verrijkt met B-12. Je kunt voedingsgist over voedsel strooien om ze een nootachtige, kaasachtige smaak te geven. Gebruik voedingsgist op popcorn, gekookte groenten, roerei, pasta, salades of ergens anders waar u gewoonlijk Parmezaanse kaas zou gebruiken. Hoewel het niet wordt aanbevolen om meer dan 1 tot 2 eetlepels biergist per dag te consumeren, hoef je je geen zorgen te maken over het gebruik van te veel voedingsgist, tenzij je er allergisch voor bent, en dan moet je het volledig vermijden.

Andere voedingsmiddelen voor gewichtstoename

 1. Als u probeert aan te komen, vermijd dan snoep of sterk bewerkte junkfood en kies voedingsmiddelen die veel calorieën en voedingsstoffen bevatten. Goede keuzes zijn avocado, noten, zaden, olijfolie, volle granen en voedingsmiddelen die magere eiwitten bevatten. Het toevoegen van een smakelijke topping, zoals voedingsgist, aan voedsel dat relatief flauw is, kan het voor u gemakkelijker maken om meer te eten en aan te komen. Het is ook nuttig om vaker te eten in plaats van grotere maaltijden te proberen. Overweeg een smoothie te drinken of een handvol noten met een stuk fruit te eten, of serveer volkoren pitabroodjes met hummus voor een tussendoortje om je kans op gewichtstoename te vergroten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407