Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Veroorzaken volle granen u om aan te komen?

Waarschuwingen

 1. Hoewel granen veel calorieën bevatten, zijn ze eigenlijk een gezonde aanvulling op een dieet om af te vallen. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels, die verloren gaan wanneer het graan wordt verwerkt tot witte bloem en witte rijst. Volle granen en hun vezels worden eigenlijk geassocieerd met een lager lichaamsgewicht in plaats van gewichtstoename. Ze zullen echter gewichtstoename veroorzaken als je je dagelijkse caloriedoel overschrijdt, dus zorg ervoor dat je je porties meet om overeten te voorkomen.

Caloriecontrole voor gewichtsbeheersing

 1. U hebt een dagelijks caloriedoel nodig om te zien of volle granen gewichtstoename veroorzaken. De eerste stap is om het aantal calorieën te bepalen dat nodig is om uw huidige gewicht te behouden met behulp van de online calculator van het Baylor College of Medicine.

 2. Als u op een gezond gewicht bent, helpt het eten van de calorieën die door de calculator worden aangegeven uw gewicht te behouden. Als u wilt afvallen of aankomen, trek dan 500 calorieën af of voeg ze toe aan uw dagelijkse onderhoudscalorieën. Dit bedrag resulteert in een verlies of winst van 1 pond per week. Hoeveel je kunt eten, hangt af van de totale omvang van je dieet, maar je zou volle granen moeten kunnen passen in zelfs beperkende diëten voor gewichtsverlies.

Calorieën in volle granen

 1. Volle granen bevatten matig veel calorieën, maar als u ze opneemt in uw dagelijkse caloriebudget, zullen ze u niet doen aankomen. Een portie gekookte teff bevat 1 kopje, heeft 255 calorieën, bruine rijst bevat 218 en dezelfde portie volkoren pasta heeft 174 calorieën. Twee sneetjes volkorenbrood, een grote volkoren pitabroodje en 1 kop gekookt havermout liggen in het bereik van 161 tot 168 calorieën.

 2. Let op de portiegrootte wanneer u volle granen eet om overeten te voorkomen. Als je nog nooit gekookte pasta hebt gemeten, is de kans groot dat je bord meer dan 1 kop bevat. En vergeet niet dat eventuele toppings - of dat nu avocado op je toast is of Bolognese saus op je pasta - ook calorieën toevoegen.

Koolhydraten in volle granen en bloedsuiker

 1. Hele granen hebben minder effect op uw bloedsuiker dan geraffineerde granen, waardoor de eerste gunstig is voor gewichtsverlies. Wanneer je snel verteerbare koolhydraten zoals witte bloem eet, ervaar je bloedsuikerpieken en crashes, waardoor je je hongerig kunt voelen. De glycemische index meet hoeveel een voedingsmiddel uw bloedsuiker beïnvloedt. Voedingsmiddelen met een glycemische score van 55 hebben een lage GI - en een minder uitgesproken effect op de bloedsuikerspiegel - terwijl een score van 70 als hoge GI telt en bloedsuikerpieken veroorzaakt.

 2. De meeste volle granen hebben een lage GI-score, maar er zijn enkele uitzonderingen. Volkoren brood en tarwetortilla's zijn voedsel met een lage glycemische waarde. Een kom gewone havermout heeft een glycemische indexscore van 55, maar als je stapel op suiker, honing of ahornsiroop, zal de toegevoegde suiker de schaal in het gematigde glycemische bereik brengen. Havermout is volkorengranen, maar hun verwerking betekent dat ze een glycemische index van 83 hebben, waardoor ze de bloedsuikerspiegel aanzienlijk verhogen. [! 32290 => 1130 = 5!

 1. Enkele onderzoeken hebben volle granen gekoppeld aan beter gewichtsbeheer. Een beoordeling gepubliceerd in juli 2012 in het Journal of Nutrition meldde dat mensen die dagelijks drie tot vijf porties volle granen aten, in de loop van acht tot 13 jaar minder aankwamen dan mensen die nooit of zelden volle granen aten. Volle granen voorkomen gewichtstoename door de eetlust te verminderen - dankzij hun hoge vezelgehalte - en om u te helpen minder calorieën te consumeren, meldde Advances in Nutrition in september 2012.

 2. Het eten van volle granen kan zelfs de ophoping van buikvet bestrijden, vooral als u geraffineerde granen in uw dieet begint te vervangen door volle granen. Mensen die dagelijks drie porties volle granen consumeren, hebben een kleinere tailleomtrek en 10 procent minder visceraal vet opgeslagen rond organen in de buik dan mensen die minder dan één portie per dag eten, volgens studies aangehaald in Advances in Nutrition. Onderzoekers ontdekten ook dat het consumeren van vier of meer dagelijkse porties geraffineerde granen de voordelen van volle granen teniet doet.

Aanbevelingen en overwegingen voor inname

 1. Volwassenen moeten dagelijks 6 tot 8 ounces granen consumeren, waarbij ten minste de helft van het totaal bestaat uit volle granen, beveelt het Amerikaanse ministerie van Landbouw aan. Voorbeelden van een portie van 1 ons zijn een sneetje brood, de helft van een Engelse muffin, 1 kopje kant-en-klare ontbijtgranen en een 1/2 kopje gekookte rijst, pasta of warme ontbijtgranen. Wanneer u volkorenproducten koopt, zorg er dan voor dat het eerste item in de ingrediëntenlijst volkoren is. Haver en bruine rijst zijn altijd volle granen; zoek in andere graanproducten naar het woord 'heel', zoals in 'volkoren' of '100 procent volkoren'. Als het etiket eenvoudig "tarwe" of "meerdere granen" zegt, is het geen volkorenproduct.

 2. Als u een koolhydraatarm dieet volgt, kan het toevoegen van meer volle granen aan uw maaltijdplan leiden tot een toename van het watergewicht door de koolhydraatvoorraden van uw lichaam aan te vullen. Je lichaam slaat glycogeen - het type koolhydraat dat wordt gebruikt voor energie - samen met water op, dus het verhogen van je glycogeengehaltes zal ook je waterreserves verhogen. Deze gewichtstoename betekent echter niet dat je vet aan je frame hebt toegevoegd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407