Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Verse spinazie op een gezonde manier koken

Spinazie-allergie

 1. Net als andere donkergroene bladgroenten is spinazie een voedingskrachtcentrale. Omdat alle kookmethoden enige voedingswaarde vernietigen, is de beste manier om de inname van voedingsstoffen te maximaliseren, verse rauwe spinazie te eten. Wanneer dat niet geschikt is, behoud dan het grootste deel van de voedingswaarde door het water dat wordt gebruikt om spinazie te koken en de kooktijd te minimaliseren. De beste manier om alle antioxidanten, vitamines en mineralen te behouden bij het koken van verse spinazie, is door het op het fornuis te stomen.

Stap 1

 1. Vul een grote kom met koud water en dompel de spinazie erin onder om de bladeren te wassen. Beweeg de spinazie voorzichtig in het water en laat hem uitlekken. Herhaal dit totdat er zich geen vuil of puin in het water heeft verzameld.

Stap 2

 1. Breng een paar centimeter water aan de kook in een pan op middelhoog vuur. Plaats een stomende mand in de pot en zorg ervoor dat deze geen contact maakt met het water; als dit het geval is, giet dan water uit indien nodig.

Stap 3

 1. Zet het vuur zo laag als nodig is om te laten sudderen. Plaats de verse spinazie in het dampende inzetstuk. Bedek de pan.

Stap 4

 1. Stoom de spinazie ongeveer 2 minuten, tot ze verwelkt zijn. Breng het over op een bord of schaal.

Stap 5

 1. Breng de spinazie op smaak. Strooi er wat zout en peper over om de smaak te verbeteren. Knoflook, basilicum, kurkuma of andere verse kruiden en specerijen bieden extra smaak- en gezondheidsvoordelen. Voeg een beetje olie toe voor smaak, vocht en gezonde onverzadigde vetten, maar gebruik het spaarzaam omdat het de calorieën aanzienlijk verhoogt. Wat vers citroensap en schil maken ook leuke toevoegingen.

Stap 5

 1. Steelpan met deksel

 2. Stoommandje

 3. Bord of schaal

 4. Zout en peper

 5. Aanvullende ingrediënten, optioneel

 6. Steelpan met deksel

 7. Stoommandje

 8. Bord of schaal

 9. Zout en peper

 10. Aanvullende ingrediënten, optioneelDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407