Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vervangt mayonaise bij het bakken van een cake

Stap 4

 1. Sommige chocoladetaarten bevatten mayonaise omdat het aanzienlijk vocht aan het eindproduct kan toevoegen. Niemand houdt van een droge cake, maar er zijn enkele alternatieven voor mayonaise die voedzamer zijn dan de rijke specerij. Als u een van deze alternatieven gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat u uw cake kunt bakken en ook kunt eten.

Bakken met mayonaise

 1. Mayonaise-cakes werden populair tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen gewone bakingrediënten, zoals eieren, boter, olie en suiker werden gerantsoeneerd en gezinnen vindingrijker moesten zijn. De eidooiers en olie in mayonaise leverden vet voor een vochtige cake, maar creëerden ook een recept met veel vet. Je kunt nu mayonaise met minder vet vinden, maar er zijn alternatieven voor deze kruiderij die meer gezondheidsvoordelen bieden. De volgende vervangingen kunnen één op één worden gebruikt, wat betekent dat als je recept een kopje mayonaise vereist, je het ene kopje alternatief kunt gebruiken.

Zure room

 1. Hoewel zure room van nature zuur is versus de zoute zoetheid van mayonaise, heeft het een vergelijkbare romige consistentie die goed werkt in cakes. Als zuivelproduct zit het boordevol eiwitten en calcium, die beide belangrijk zijn voor de gezondheid van botten en spieren. Kies minder vet of vetvrije zure room bij het bakken om vet in het recept te verminderen. Vetvrije zure room bevat meer water, dus je moet misschien meer bloem aan je cake toevoegen of een beetje minder zure room gebruiken.

Yoghurt

 1. Yoghurt, Grieks of traditioneel, bootst de romigheid van mayonaise na, maar bevat minder vet, cholesterol en additieven. Yoghurt is een andere uitstekende bron van calcium en eiwitten, of het nu gaat om de volledige of niet-vette variëteit. Net als zure room, kunnen vetvrije yoghurt ervoor zorgen dat uw gebakken goed waterig wordt in de oven, waardoor het niet correct kan bakken. Griekse yoghurt is dikker, dus een vetvrije Griekse yoghurt kan betere resultaten opleveren dan niet-vette gewone yoghurt. Elk recept is anders, dus experimenteer om te bepalen wat het beste mayonaise-alternatief is.

Avocado

 1. Of u nu veganist bent of gewoon meer groenten aan uw dieet probeert toe te voegen, avocado's zijn de perfecte niet-zuivelbakoplossing. Avocado's bevatten meer voedingswaarde dan mayonaise en zijn echt superfood. Hoewel er 4,5 g vet is voor een vijfde van een middelgrote avocado, zijn dit meestal hart-gezonde onverzadigde vetten. Samen met gezonde vetten bevatten avocado's meer dan 20 vitamines en mineralen, evenals antioxidanten. Om een ​​avocado te gebruiken, haal je de pit eruit, schep je het vlees eruit en pureer je het met een vork voordat je het aan je recept toevoegt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407