Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vet in hele kip versus kippenborst

Zinc

 1. Kip is een veel voorkomende keuze onder degenen die kijken wat ze eten, omdat het een goedkope bron van magere eiwitten biedt. De keuze tussen het kopen van kipfilet en een hele kip is echter moeilijk, omdat sommigen geloven dat een hele kip de betere deal is. Als het beheersen van uw gewicht uw primaire zorg is, kan de beslissende factor het vet in hele kip versus kipfilet zijn.

Portiegrootte

 1. Gebaseerd op het Amerikaanse ministerie van Landbouw, of USDA, voedingsrichtlijnen voor Amerikanen, is een portie kip ongeveer 3 ons vlees. Een gemiddelde kipfilet weegt tussen 6 en 8 gram, en een hele kip levert tussen de 2 en 5 pond vlees, afhankelijk van de grootte. Gebruik voor nauwkeurige voedingsinformatie altijd een keukenweegschaal om uw porties te wegen. [! 7294 => 1130 = 3!

 1. Om het vet in een hele kip nauwkeurig te bepalen, wordt de berekening gemaakt in de veronderstelling dat al het vlees van de vogel wordt gemengd. Dat betekent dat alle vlees van het karkas van de gekookte kip wordt verwijderd en gelijkmatig wordt gecombineerd, en vervolgens 3 ons uit die blend neemt. Dit omvat geen vet uit de huid van de kip. Volgens de USDA Nutrient Database bevat één portie vlees van een hele kip ongeveer 2,6 gram vet. Ongeveer 0,6 gram ervan is verzadigd, 0,7 gram is enkelvoudig onverzadigd en 0,6 is meervoudig onverzadigd. Gebaseerd op een dagelijkse aanbevolen inname of DRI van 48 gram, dat is iets meer dan 5 procent van het vet van één dag.

Vet in kippenborst

 1. Volgens de USDA Nutrient Database bevat een portie kipfilet zonder botten, zonder vel, ongeveer 2,2 gram vet. Van die 2,2 gram is 0,4 gram vet verzadigd, 0,6 gram is enkelvoudig onverzadigd en 0,3 gram is meervoudig onverzadigd. Dat is iets meer dan 4 procent van een DRI van 48 gram.

Kippenvel

 1. De vetschattingen voor heel kippenvlees en kipfilet zijn zonder vel. De kippenhuid bevat veel vet en bevat 27 gram in 3 ons. Daarvan is 7,7 gram verzadigd, 11,5 gram is enkelvoudig onverzadigd en 5,7 gram is meervoudig onverzadigd. Je verbruikt meer dan 56 procent van een DRI van 48 gram vet in 3 ons kippenvel. Als u uw vetinname in de gaten houdt, is het in uw belang om de huid van de kip te verwijderen voordat u deze opeet.

Overwegingen

 1. Bij de keuze tussen kipfilet en heel kippenvlees is het verschil in vetgehalte niet wezenlijk. Kipfilet is vaak gemakkelijker te bereiden en kan snel in veel gerechten worden gebruikt. Een hele geroosterde kip zorgt echter voor afwisseling met zowel donker als wit vlees. Het levert een grotere hoeveelheid bruikbaar vlees op die u tot vier dagen in de koelkast kunt bewaren voor andere maaltijden. Het karkas kan worden gekookt voor het maken van natriumarme bouillon. Afhankelijk van hoeveel je van koken houdt en je beschikbare tijd, kan een hele kip of kipfilets de betere deal zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407