Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vetarme roomkaasvervanger

Inzicht van experts

 1. Een van de meest veelzijdige zuivelproducten, roomkaas wordt gebruikt voor spreads, dips en in dessertrecepten. Vetarme of lichte roomkaas is een gezonde manier om te genieten van de onderscheidende smaak van roomkaas zonder het hoge vetgehalte en de bijbehorende calorieën. Als je weinig vetarme kaas hebt, kun je verschillende goede vervangers maken uit gewone keukennietjes.

Vetvrije roomkaas

 1. Je kunt vetvrije roomkaas vervangen door magere roomkaas, hoewel de smaak niet zo rijk is. Aangezien de consistentie uit de verpakking dezelfde is als die van magere roomkaas, is dit een goed alternatief wanneer u de roomkaas gewoon gebruikt of als een laag onder een ander voedsel, zoals gerookte zalm. Het mengen van niet-vette roomkaas met andere ingrediënten voor dips en glazuur resulteert echter in een vloeibaar mengsel dat waarschijnlijk niet geschikt is.

Neufchatel

 1. Neufchatel is een zachte, niet-gerijpte kaas die oorspronkelijk uit Frankrijk komt en nu ook in de Verenigde Staten wordt gemaakt. Gemaakt van koemelk, het heeft een delicate smaak als het jong is, maar een veel scherpere, scherpere smaak als het ouder wordt. Verse Neufchatel heeft een smaak en textuur die erg lijken op magere roomkaas en kunnen uitwisselbaar in recepten worden gebruikt. Het vetgehalte van Neufchatel varieert aanzienlijk tussen merken, dus lees het pakketetiket zorgvuldig om er een te vinden met een laag vetgehalte.

Cottage Cheese

 1. Voor een snufje kunt u magere kwark gebruiken als vervanging voor magere roomkaas. Giet de cottage cheese grondig af en pureer deze in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel. Omdat cottage cheese zachter en saaier is dan roomkaas, werkt deze vervanging beter in recepten waar de roomkaas wordt gecombineerd met andere ingrediënten dan als een spread.

Ricotta

 1. Halfvolle ricotta is een andere zachte kaas die roomkaas in recepten kan vervangen. Net als bij cottage cheese, laat je de ricotta goed uitlekken voordat je hem glad slaat, met de hand of in een keukenmachine of blender.

Yoghurtkaas

 1. Met wat planning vooraf is yoghurt een smakelijke vervanging voor roomkaas. Gebruik gewone, niet-gearomatiseerde yoghurt, vetarm of niet-vet. Bekleed een zeef met papieren handdoeken en giet de yoghurt in de zeef, doe de zeef in een kom en laat het een nacht in de koelkast staan. Het grootste deel van de vloeistof zal uit de yoghurt lopen en het resultaat, yoghurtkaas genoemd, is romig en gemakkelijk te verspreiden, net als roomkaas.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407