Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vetarme vervangingen voor mozzarellakaas

Stap 6

 1. Of u nu de voorkeur geeft aan een klassieke salade van tomaat en basilicum met verse mozzarella, of gewoon een goede string kaas, mozzarella is een geliefd Italiaans genot. Het is de perfecte gesmolten topping voor pizza's en lasagne. Helaas kan volvette mozzarellakaas echt de calorieën inpakken. Je kunt je inname van verzadigde vetten verminderen door een aantal vetarme alternatieven te proberen die de smaak en textuur hebben waar je van houdt, met enkele toegevoegde voedingswaarde.

Hele, halfvolle, vetvrije

 1. Mozzarellakaas kan worden gemaakt met volle melk, magere melk of iets daartussenin. Er zijn zeker voedingsbonussen te winnen bij het kiezen van een kaas met minder vet. In 100 gram levert mozzarella van volle melk 300 calorieën, 13 gram verzadigd vet en 79 milligram cholesterol. Overschakelen naar magere mozzarella bespaart u 60 milligram cholesterol en de helft van de calorieën. Non-fat mozzarella bevat ook 10 gram extra eiwit en bijna het dubbele van calcium. Het is misschien even wennen, maar het is de moeite waard om ten minste eens te proberen om te kijken hoe je het leuk vindt.

Probeer Tofu

 1. Geloof het of niet, tofu kan dienen als een smaakvolle kaasvervanger in Italiaanse lasagne en spaghettivleessaus. Experimenteer met tofu in de keuken om jezelf veel calorieën en vet te besparen, terwijl je nog wat calcium binnenkrijgt. Stevige tofu bereid met calcium heeft slechts 70 calorieën in een portie van 100 gram. Dat is minder dan een derde van de calorieën in mozzarella van volle melk. Het combineren van tofu met mozzarella in gemengde gerechten kan verwaarloosbare smaakverschillen maken voor enorme verschillen in voeding.

Pas op voor andere kazen

 1. Misschien denkt u dat de beste manier om uw vetinname te verminderen is om volvette mozzarella te vervangen door andere volvette kazen. Mozzarella is echter relatief rijk aan vocht en heeft over het algemeen een lager vetgehalte. Zowel gewone cheddarkaas als provolon bevatten meer calorieën. Feta-kaas bespaart u ongeveer 35 calorieën voor 100 gram, maar het heeft meer cholesterol en verzadigd vet. Feta-kaas bevat ook veel natrium. Als het op kaas aankomt, is matiging de sleutel. Je kunt het beste kiezen voor mozzarella met minder vet dan over te schakelen op verschillende soorten kaas.

Vetarme vervangingen

 1. Als u het vetgehalte in uw favoriete gerechten verlaagt, kunt u in eerste instantie de smaak verliezen. Vet is een verworven smaak en textuur, maar als je eenmaal gewend bent aan vetarme maaltijden, zullen oude recepten te rijk gaan smaken. Het vet in kaas is voornamelijk verzadigd, wat betekent dat het ongezond is voor je hart. Het verminderen van het vetgehalte brengt meestal calorieën naar beneden en kan ook dienen als een strategie voor gewichtsverlies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407