Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vetverlies met havermout Vs. Brood

Volkoren versus Stoneground Wheat

 1. Je hebt op zijn minst wat koolhydraten nodig voor energie, zelfs als je probeert af te vallen. De kunst is om de juiste koolhydraatbronnen te kiezen, inclusief die welke de meeste vulling hebben en aanzienlijke hoeveelheden essentiële voedingsstoffen leveren zonder veel calorieën per portie te bevatten. Zowel havermout als volkorenbrood zijn betere opties dan witbrood voor gewichts- en vetverlies.

Calorie-inhoud

 1. Een portie gewoon havermout bereid met water bevat ongeveer 124 calorieën. Elk sneetje volkorenbrood bevat ongeveer 81 calorieën en een sneetje wit brood bevat ongeveer 74 calorieën. Zolang je je maar aan één snee brood houdt, is het de koolhydraatarme keuze met minder calorieën.

Vezelinhoud

 1. Door voedingsmiddelen met een hoger vezelgehalte te kiezen, kunt u afvallen, omdat deze voedingsmiddelen omvangrijk zijn en het legen van uw maag vertragen. Hierdoor voel je je langer vol en eet je de hele dag minder. Vezelrijk voedsel kan er ook voor zorgen dat je minder calorieën opneemt uit het vet, eiwitten en koolhydraten die je eet, volgens een artikel gepubliceerd in "Nutrition" in maart 2005. Een portie havermout geeft je de meeste vezels, met 3 gram, of 12 procent van de dagelijkse waarde. Een sneetje volkorenbrood heeft ongeveer 1,9 gram vezels, maar witbrood heeft slechts ongeveer 0,8 gram per snee, waardoor het een slechte keuze is om af te vallen.

Energiedichtheid en verzadiging

 1. Voedingsmiddelen met een lagere energiedichtheid of calorieën per gram, zijn meestal goed voor gewichts- en vetverlies. Deze voedingsmiddelen vullen je met minder calorieën, waardoor het gemakkelijker wordt om het calorietekort te creëren dat je nodig hebt om af te vallen. Havermout heeft een lagere energiedichtheid dan brood, met 0,7 calorieën per gram vergeleken met 2,5 voor volkorenbrood en 2,6 voor witbrood. Een studie gepubliceerd in het "European Journal of Clinical Nutrition" in 1995 wees uit dat havermout echt meer vult dan brood. Deze studie creëerde een verzadigingsindex waarop havermout gemaakt met melk een score had van 209, vergeleken met een score van 100 voor witbrood en 157 voor volkorenbrood.

Andere overwegingen

 1. Havermout en brood veroorzaken op zichzelf geen vetverlies. Voor elk pond gewichtsverlies moet u een tekort van 3500 calorieën creëren door minder te eten, meer te oefenen of een combinatie. Oefening is vooral belangrijk als u wilt dat het grootste deel van het gewicht dat u verliest afkomstig is van vet. Tenzij u deelneemt aan krachttraining, komt ongeveer 25 procent van elk pond dat u verliest uit spieren in plaats van vet, volgens de American Council on Exercise.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407