Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vezelrijk voedsel: gedroogd fruit

Is Ovaltine goed voor u?

 1. Vezelrijk voedsel bevat over het algemeen vijf of meer gram vezels per portie. Het eten van een dieet met voldoende vezels biedt verschillende potentiële voordelen, zoals bescherming tegen darmkanker, LDL of slechte cholesterol verlagen en helpen om hartziekten en diabetes te voorkomen, volgens de Nemours Foundation. Als u momenteel een vezelarm dieet volgt, verhoog dan geleidelijk uw vezelinname zodat uw spijsvertering zich aan de verandering kan aanpassen. Drink ook veel vloeistoffen. Het consumeren van gedroogd fruit kan een smakelijke manier zijn om meer vezels aan je dieet toe te voegen.

Abrikozen

 1. Met 4,7 gram vezels per 1/2 kopje vormen gedroogde abrikozen zelf een zoete, vezelrijke snack. Ze voegen ook een aangename smaak toe aan een verscheidenheid aan gerechten, van salades tot voorgerechten tot desserts. Meng in blokjes gesneden gedroogde abrikozen in kip- of varkensvleesgerechten, pilaf, salsa, schoenmaker, muffins of koekjes om een ​​zoete en pittige pit toe te voegen en het vezelgehalte te verhogen.

Dates

 1. Datums bevatten 5,9 gram vezels per 1/2 kop. Ze maken zelf een heerlijk dessert, heel geserveerd, maar je kunt ze ook mengen in broodpudding, koekjes, snel brood of gebak en de hoeveelheid suiker in het recept verminderen. Probeer gehakte dadels die aan salsa of salades zijn toegevoegd, of vul dadels met een mengsel van roomkaas, blauwe kaas en groene ui. Je kunt dadels combineren met je favoriete shake. Voor een zoet begin van je dag, klop boter, roer de kaneel, nootmuskaat en gehakte dadels en smeer ze op toast of bagelhelften.

Fig

 1. Met 7,3 gram vezels per 1/2 kop hebben vijgen mogelijk het hoogste vezelgehalte van gedroogd fruit. Je kunt gehakte gedroogde vijgen in havermout of muesli roeren of in smoothies mengen. Vijgen voegen een heerlijke smaak toe aan kip-, varkensvlees- of lamsstoofschotels, evenals zowat elke pilaf. Combineer een kopje gehakte gedroogde vijgen en een kopje pinot noir met 1/3 kopje wijnazijn en zoet met ahornsiroop om een ​​unieke chutney te maken.

Prunes

 1. Pruimen hebben hun reputatie als vezelrijk fruit verdiend; een portie van 1/2 kopje bevat 6,2 gram vezels. Hoewel pruimfabrikanten hebben geprobeerd het imago van hun product bij te werken door ze gedroogde pruimen te noemen, blijven de voedingsvoordelen hetzelfde. Pruimen voegen smaak en vezels toe aan barbecuesaus, vulling, salades, dressings, muffins, cakes en koekjes. Ze zijn ook een smakelijke snack op zich.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407