Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vezelrijk voedsel voor kinderen: 10 smakelijke ideeën

De onderste regel

 1. Het was niet zo lang geleden dat ik in een restaurant zat met vrienden toen iemand begon te klagen over de recente periode van constipatie van haar peuter.

 2. Net als uurwerk, praatten de andere vrouwen rond de tafel met tips die ze hadden meegemaakt bij het omgaan met constipatie in hun eigen huishoudens.

 3. "Probeer half pruimensap en half water," stelde een voor. "Geef hem wat vijgen - Costco heeft ze in de aanbieding," voegde een andere toe.

 4. Me? Ik zat daar meestal stil. Niet omdat het gesprek zelf mij stoorde (als moeder van een peuter weet ik hoe vaak het onderwerp kak opkomt), maar vooral omdat mijn kleintje nooit echt een probleem heeft gehad om regelmatig te blijven.

 5. Ik weet hoe gelukkig ik ben.

 6. Ik denk dat een deel van de reden dat mijn meisje altijd een gezond spijsverteringsstelsel heeft gehad, is omdat ze ook altijd een zeer goede eter is geweest. Ze eet zowat alles wat ik voor haar zet, wat betekent dat ze veel vezels krijgt.

 7. Helaas is het niet voor alle ouders zo eenvoudig. Sommige kinderen zijn gewoon kieskeurige eters, en sommige families realiseren zich niet noodzakelijk het verband tussen vezels en de spijsvertering.

 8. In een artikel gepubliceerd in Advances in Nutrition wordt zelfs opgeroepen tot meer voorlichting over de voordelen van vezels voor kinderen. Dat komt vooral omdat die richtlijnen misschien niet zo bekend zijn als ze zouden moeten zijn.

Waarom glasvezel?

 1. Er zijn veel redenen om vezels in het dieet van uw kind aan te moedigen en ervoor te zorgen dat u ook genoeg krijgt! Om te beginnen vult vezel zich en dit kan helpen diabetes te voorkomen.

 2. Natuurlijk hebben de meest voor de hand liggende voordelen van vezels te maken met de spijsvertering. In combinatie met een goede hydratatie zorgt vezel ervoor dat je spijsverteringskanaal blijft bewegen zoals het hoort. Dit voorkomt constipatie en kan dit zelfs behandelen, zodat u niet midden in de nacht wakker wordt met een peuter die pijn heeft en niet kan poepen.

Hoeveel vezels?

 1. Volgens het National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Disces zouden kinderen tussen de 1 en 18 jaar tussen 14 en 31 gram vezels per dag moeten krijgen.

 2. Maar wat betekent dat precies? En hoe weet je welk voedsel de vezel zal leveren die ze nodig hebben?

Vezelrijk voedsel dat ze eigenlijk zullen eten

 1. De beste bronnen van vezels zijn meestal hele voedingsmiddelen. Dat kan het moeilijk maken om te berekenen hoeveel vezels uw kind krijgt. Het goede nieuws is dat veel van deze bronnen lekker zijn. Je hoeft je groenten of zanderige granen niet te forceren om ze de vezels te geven die ze nodig hebben!

 2. Deze 10 voedingsmiddelen zijn geweldige bronnen van vezels en zijn toevallig voedingsmiddelen die de meeste kinderen graag eten. En maak je geen zorgen, we geven je een geschat aantal vezels zodat je kunt beginnen met het plannen van die dagelijkse maaltijden!

Recepten waarmee u niet kunt verliezen

 1. Het is geweldig om te weten dat je je kinderen gewoon een peer kunt geven en ze op hun vezelachtige manier kunt wegsturen. Maar er zijn ook tal van geweldige recepten die ervoor zorgen dat iedereen in uw gezin de vezels krijgt die ze nodig hebben.

 2. Bekijk deze om te beginnen en overweeg uw kinderen uit te nodigen om met u te koken!

Kunt u teveel vezels hebben?

 1. De waarheid is, ja, je kunt teveel vezels hebben. Dus het laden van je kinderen op Metamucil alleen omdat je ervoor wilt zorgen dat ze de vezels krijgen die ze nodig hebben, kan averechts werken in de manier van buikpijn en diarree.

 2. Maar een studie uit het Journal of Pediatrics suggereert dat een gematigde toename van voedingsvezels de meeste kinderen meer goed dan slecht zou doen. Sla de voedingsvezelsupplementen dus over (tenzij de arts van uw kind u heeft geadviseerd om ze te gebruiken). Werk in plaats daarvan je dagelijkse menuplan door met al het heerlijke voedsel dat al zoveel vezels te bieden heeft.

The Takeaway

 1. De volgende keer dat u uit eten gaat met uw andere oudervrienden en het onderwerp van constipatie bij peuters aan de orde komt, hebt u veel smakelijke vezelideeën om te delen!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407