Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vier belangrijke voordelen van koolhydraten

Snickers Dark

 1. Het Institute of Medicine adviseert dat 45 tot 65 procent van de calorieën die u elke dag binnenkrijgt, afkomstig is van koolhydraatbronnen. Koolhydraten geven je energie en helpen bij gewichtsbeheersing. Ze komen ook uw hart ten goede en bevorderen een gezond spijsverteringsstelsel. Volkoren koolhydraten zijn vooral voedzaam omdat ze voedingsvezels bevatten, die kunnen helpen om uw cholesterol onder controle te houden.

Energy

 1. Koolhydraten zijn de belangrijkste brandstof voor uw lichaam. Wanneer je voedsel opneemt, breekt je lichaam zijn suikers en zetmeel af en absorbeert ze in je bloedbaan. Op dit punt worden ze glucose of bloedsuiker. Je lichaam heeft glucose nodig om de energie te hebben om alles te doen, van ademhalen tot krachttraining. Bovendien hebben je hersenen glucose nodig om goed te functioneren. Als je niet genoeg koolhydraten binnenkrijgt, kun je zwak, lusteloos worden en niet in staat zijn je te concentreren op zelfs eenvoudige taken. [! 32141 => 1130 = 3!

 1. Koolhydraten worden vaak beschuldigd van gewichtstoename, maar de waarheid is dat ze cruciaal zijn voor een gezonde gewichtscontrole. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan om 14 gram vezels te krijgen voor elke 1000 calorieën die u elke dag verbruikt. De enige bronnen van vezels zijn koolhydraten, dus het is bijna onmogelijk om voldoende voedingsvezels te krijgen op een koolhydraatarm dieet. Vezelrijk voedsel voegt bulk toe aan uw dieet, waardoor u zich sneller vol voelt en langer aan uw eetlust voldoet. Vezelrijk voedsel bevat over het algemeen ook weinig calorieën, dus als u voldoende vezels binnenkrijgt, kunt u afvallen.

Hartgezondheid

 1. Voedingsvezels voorkomen dat cholesterol zich ophoopt in uw bloedvaten en gevaarlijke blokkades veroorzaken die kunnen leiden tot een hartaanval of beroerte. Het eten van volkoren voedsel, zoals vers fruit, groenten, volkoren, haver, zemelen en quinoa, geeft je waardevolle vezels die je hart kunnen beschermen en je op je best kunnen houden. Vermijd eenvoudige koolhydraten, zoals cakes, koekjes, producten gemaakt met witte bloem en bewerkte voedingsmiddelen, die over het algemeen weinig vezels bevatten en vaak veel vet en toegevoegde suiker.

Verbeterde spijsvertering

 1. Door voldoende vezelrijke koolhydraten te krijgen, kunnen spijsverteringsproblemen, zoals constipatie en indigestie, worden voorkomen. Onoplosbare vezels, het soort vezels dat niet afbreekt tijdens de spijsvertering, wordt ook wel ruwvoer genoemd. Het duwt ander voedsel langs je spijsverteringskanaal, waardoor het spijsverteringsproces wordt versneld. Het voegt ook volume toe aan uw ontlasting, waardoor het gemakkelijker wordt om stoelgang door te geven. Zonder voldoende inname van koolhydraten krijg je misschien niet genoeg vezels om je spijsvertering regelmatig te houden.

 2. Door voldoende vezelrijke koolhydraten te krijgen, kunnen spijsverteringsproblemen, zoals constipatie en spijsvertering, worden voorkomen. Onoplosbare vezels, het soort vezels dat niet afbreekt tijdens de spijsvertering, wordt ook wel ruwvoer genoemd. Het duwt ander voedsel langs je spijsverteringskanaal, waardoor het spijsverteringsproces wordt versneld. Het voegt ook volume toe aan uw ontlasting, waardoor het gemakkelijker wordt om stoelgang door te geven. Zonder voldoende inname van koolhydraten krijg je misschien niet genoeg vezels om je spijsvertering regelmatig te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407