Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Visolie voor droge ogen

De onderste regel

 1. Veel voorkomende behandelingen voor droge ogen zijn vrij verkrijgbare oogdruppels en ontstekingsremmende medicijnen. Maar sommige mensen wenden zich tot alternatieve remedies zoals visolie voor verlichting. Visolie bevat omega-3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze nodig zijn voor een gezonde oog- en hersenontwikkeling. Blijf lezen om te leren hoe visolie je droge ogen kan helpen behandelen.

Wat is visolie?

 1. Visolie wordt gemaakt door twee soorten omega-3-vetzuren te extraheren uit de huid van vette vis, zoals makreel of zalm. Deze omega-3-vetzuren worden docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) genoemd.

 2. De omega-3-vetzuren DHA en EPA zijn belangrijk voor verschillende functies in het lichaam. DHA en EPA maken deel uit van elke cel in het menselijk lichaam. Ze zijn ook de bouwstenen van belangrijke chemische regulatoren. De Wereldgezondheidsorganisatie suggereert dat volwassenen dagelijks tussen 0,3 en 0,5 gram DHA en EPA krijgen.

 3. Bij de meeste drogisterijen vindt u visoliesupplementen in capsule- of vloeibare vorm zonder recept.

Wat zijn de voordelen van visolie?

 1. Het innemen van een voldoende hoeveelheid omega-3-vetzuren heeft tal van voordelen, waaronder een lager risico op hartaandoeningen, beroertes, dementie en de ziekte van Alzheimer.

 2. Omega-3-vetzuren helpen ook bij het beheren van uw triglycerideniveaus en kunnen de progressie van depressie en andere psychische aandoeningen vertragen. Er zijn ook enkele gerapporteerde voordelen voor mensen met diabetes, reumatoïde artritis, astma en inflammatoire darmaandoeningen.

 3. Verschillende onderzoeken suggereren dat omega-3-vetzuren een rol kunnen spelen bij de behandeling van droge ogen vanwege hun bewezen ontstekingsremmende eigenschappen. In één onderzoek uit 2013 zag 65 procent van de mensen met het droge-ogen-syndroom die werden behandeld met omega-3 vetzuren binnen drie maanden grote verbeteringen. [! 111788 => 1130 = 4!

 1. Er bestaat enige controverse over de echte voordelen van visolie en de risico's die het heeft. Een recente studie beweert dat bepaalde vetzuren prostaatkanker kunnen veroorzaken. Tegelijkertijd heeft ander onderzoek deze link naar kanker niet gevonden.

 2. Er is veel onderzoek dat suggereert dat de omega-3-vetzuren in visolie gunstig zijn voor de gezondheid van het hart. Een studie gepubliceerd in The Lancet wees uit dat mensen die dagelijks omega-3-supplementen namen na een hartaanval een lager risico hadden op het ervaren van een andere. Ze hadden ook een verminderd risico op een beroerte of plotselinge dood. Recentere studies suggereren echter dat wanneer een persoon al een hartaandoening heeft, visolie niet helpt.

 3. Met dit verschil van professionele mening, moet u altijd eerst met uw arts praten voordat u visolie inneemt.

Wat zijn goede bronnen van visolie?

 1. Wanneer u de term 'visolie' hoort, kunt u zich een kleine gele gelcapsule voorstellen. Supplementen zijn zeker een manier om visolie aan uw dieet toe te voegen. Toch zijn sommige onderzoekers van mening dat je dieet je belangrijkste bron voor omega-3-vetzuren moet zijn. Je kunt ze krijgen door vette vis te eten, zoals zalm, witte tonijn en makreel. De American Heart Association beveelt aan om minstens twee porties vis per week te krijgen.

 2. Als u wekelijks vis eet, krijgt u waarschijnlijk voldoende visolie in uw dieet. Het is belangrijk om een ​​constante hoeveelheid omega-3-vetzuren te krijgen. Je vindt deze vetzuren in andere voedingsmiddelen zoals walnoten, lijnzaad en chiazaad.

Andere behandelingen voor droge ogen

 1. Een veel voorkomende receptbehandeling voor droge ogen is cyclosporine, een ontstekingsremmend medicijn. Als alternatief kan u ontstekingsremmende oogdruppels worden voorgeschreven. Samen met cyclosporine zijn er verschillende soorten medicijnen die kunnen helpen bij de behandeling van ontstekingen. In ernstige gevallen kan uw arts een operatie aanbevelen om het afvoersysteem van uw ogen te sluiten. Hierdoor kunnen alle tranen die je produceert langer in de ogen blijven liggen.

 2. Er zijn veel vrij verkrijgbare oplossingen voor milde droge ogen. Als uw contacten droge ogen veroorzaken, moet u misschien gewoon van merk veranderen. Je kunt ook kunstmatige oogdruppels proberen. Er zijn zalven, gels en gel-inzetstukken die tijdelijke verlichting kunnen bieden en je ogen van smering kunnen voorzien.

 3. Het beperken van traanverdamping is een manier om droge ogen te voorkomen. U kunt bijvoorbeeld een zonnebril of een bril dragen die zich om het hoofd wikkelt. Als je zijschermen toevoegt, zullen je tranen niet zo snel verdampen. U kunt ook een koele mistbevochtiger overwegen om vocht aan de lucht toe te voegen. Gebruik eenvoudige oogdruppels voor smering bij langdurig werken aan dezelfde taak. Het is belangrijk om regelmatig een pauze te nemen van computers en schermen.

 4. U kunt ook droge ogen voorkomen met natuurlijke remedies. Afgezien van visolie, hebben veel mensen verlichting van droge ogen gevonden met acupunctuurbehandeling. Oogdruppels van ricinusolie kunnen ook worden gebruikt om traanverdamping te verminderen. Er moet echter meer onderzoek op dit gebied worden gedaan.

Takeaway

 1. Over het algemeen kan visolie enkele voordelen hebben voor droge ogen. Maar je hoeft geen visolie-supplementen te nemen om de omega-3-vetzuren te krijgen die je nodig hebt. De beste manier is om een ​​gezond dieet te eten dat ten minste twee porties vis per week bevat. U moet ook met uw arts praten over andere behandelingen voor droge ogen, zoals voorgeschreven medicijnen, oogdruppels en veranderingen in levensstijl.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407