Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vitamine A voor de huid

Vitaminen en uw huid

 1. Vitaminen zijn essentieel voor het handhaven van optimale niveaus van huidgezondheid, uiterlijk en functie. Het eten van voedzame voedingsmiddelen, het nemen van vitaminesupplementen en het gebruik van actuele producten die vitamines bevatten, kunnen allemaal nuttig zijn. Naast dat de huid er op zijn best uitziet, kunnen vitamines ook worden gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, zoals acne, psoriasis en de effecten van fotoveroudering.

 2. In dit artikel kijken we naar de verschillende vormen van vitamine A en hoe u het kunt gebruiken om uw huid te helpen.

Wat is vitamine A?

 1. Vitamine A is een essentiële voedingsstof die de gezondheid van huid, ogen en voortplanting en de immuunfunctie ondersteunt. Er zijn twee soorten vitamine A: retinoïden (voorgevormde vitamine A) en carotenoïden (voorgevormde vitamine A). Beide soorten worden door de lever omgezet in retinol. Daar wordt het opgeslagen of getransporteerd door het lymfestelsel naar cellen in het hele lichaam.

 2. De huid is een op retinoïden reagerend orgaan, dat vitamine A gemakkelijk kan absorberen wanneer het lokaal wordt aangebracht.

 3. Retinol stimuleert de productie van nieuwe huidcellen. Zonder dit kan de huid te droog worden. Volgens onderzoek gerapporteerd in klinische interventies bij veroudering, kan een tekort aan retinol ook folliculaire hyperkeratose veroorzaken, een aandoening die wordt gekenmerkt door te veel keratine in de haarzakjes. Hierdoor ontstaan ​​opgeheven papels op de huid.

 4. De American Academy of Dermatology beveelt aan om actuele retinoïden te gebruiken om acne te behandelen bij zowel adolescenten als volwassenen.

 5. Studies gerapporteerd in Toxicologisch onderzoek geven ook aan dat retinol de collageenproductie stimuleert en rimpels vermindert bij lokaal gebruik.

 6. Carotenoïden bevatten veel antioxidanten. Onderzoek gepubliceerd in het European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics verklaarde dat een dieet met veel carotenoïden, zoals bètacaroteen, celbeschadiging, vroegtijdige huidveroudering en andere huidziekten kan voorkomen.

Vitamine A en dieet

 1. Vitamine A-tekort komt niet vaak voor in gebieden waar gezond voedsel direct beschikbaar is. Het wordt toegevoegd aan veel commercieel verrijkte producten, zoals ontbijtgranen en melk. Het wordt ook gevonden in veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) suggereert dat mensen ouder dan 4 jaar een dagelijkse waarde van 5.000 IE (internationale eenheden) vitamine A consumeren, verkregen uit zowel plantaardige als dierlijke bronnen. Het is belangrijk op te merken dat dagelijkse waarden niet hetzelfde zijn als aanbevolen innames.

 2. Jonge kinderen hebben mogelijk minder vitamine A nodig dan volwassenen in de reproductieve leeftijd en vrouwen die borstvoeding geven.

 3. De meeste mensen in de Verenigde Staten kunnen voldoende vitamine A krijgen uit het voedsel dat ze eten. Premature baby's en mensen met cystische fibrose hebben mogelijk extra hoeveelheden van deze vitamine nodig.

Manieren om vitamine A in te nemen en te gebruiken

 1. Het eten van een dieet met een breed scala aan voedingsmiddelen met veel vitamine A is een goede manier om de gezondheid van de huid te ondersteunen.

 2. Retinoïden zijn te vinden in dierlijke producten, zoals:

 3. Carotenoïden zijn te vinden in plantaardige producten, zoals:

 4. Vitamine A is ook beschikbaar in supplementvorm. Sommige supplementen combineren retinoïden met carotenoïden. Anderen bestaan ​​uitsluitend uit retinoïden, zoals retinylpalmitaat of retinylacetaat. Sommige supplementen zijn uitsluitend carotenoïden, zoals bètacaroteen. Vitamine A is ook een veelgebruikt ingrediënt in veel multivitamine- en mineraalsupplementen. Vitamine A is oplosbaar in vet.

 5. Vitamine A wordt toegevoegd aan veel cosmetische producten, zoals vochtinbrengende crèmes, zonnebrandcrème, met olie doordrenkte oliën en anti-verouderingscrèmes. Het kan ook worden gevonden als een serum en als een olie. Sommige vitamine A-supplementen komen in de vorm van capsules die kunnen worden opengebroken en rechtstreeks op de huid kunnen worden aangebracht.

 6. Lokaal toegepast, kan vitamine A gunstig zijn voor bepaalde huidaandoeningen:

 7. Acne. Actuele retinoïden zijn verkrijgbaar op recept en als receptvrije recepturen. Retinoïden worden als effectief beschouwd voor het behandelen en beheersen van acne. Retinoïden hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ze helpen ook om het afstoten van huidcellen te reguleren, waardoor het optreden van verstopte poriën wordt verminderd.

 8. Fijne lijnen. Actuele retinoïden stimuleren de collageenproductie, waardoor ze effectief zijn in het verminderen van het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels. Ze kunnen ook helpen de huidtint egaliseren door ouderdomsvlekken te vervagen. [! 110780 => 1140 = 4!

 9. Praat met uw arts over de doelen die u voor uw huid heeft. In sommige gevallen kan over-the-counter retinol genoeg zijn om de truc te doen. In andere gevallen kan een receptcrème voordeliger zijn.

Veilig gebruik van vitamine A

 1. Te veel vitamine A eten of aanbrengen kan bijwerkingen hebben en kan zelfs schadelijk zijn.

 2. Sommige bijwerkingen die gepaard gaan met het consumeren van te veel voorgevormde vitamine A zijn:

 3. Als u te veel bètacaroteen opneemt, kan de huid geel of oranje worden. Deze aandoening is niet schadelijk en zal verdwijnen wanneer de hoeveelheid bètacaroteen in het dieet wordt verminderd.

 4. Sommige medicijnen bevatten vitamine A, waaronder bepaalde recepten die worden gebruikt voor de behandeling van psoriasis, obesitas en T-cellymfoom. Het nemen van vitamine A-supplementen tijdens het gebruik van deze medicijnen kan de vitamine A-waarden in het lichaam gevaarlijk verhogen, waardoor mogelijk bijwerkingen zoals leverschade worden veroorzaakt.

 5. Retinoïden op recept zijn zeer sterk en kunnen irriterend zijn voor de huid, waardoor droogheid en schilfering optreden. Irritatie is minder waarschijnlijk als je het gebruik ervan langzaam verlicht, door de hoeveelheid die je op de huid aanbrengt geleidelijk te verhogen.

 6. Omdat retinoïden de celgroei stimuleren, kunnen ze de huid gevoeliger maken voor zonlicht. Overdag de huid bedekken of zonnebrandcrème gebruiken is essentieel om het risico op verbranding te minimaliseren. Praat met uw arts over het type zonnebrandcrème dat u moet gebruiken. Velen bevatten retinol als ingrediënt. Als u al een retinoïde op recept gebruikt, kunnen deze de huid verder irriteren.

 7. Bespreek uw gebruik van zowel lokaal aangebrachte als ingenomen retinoïden met uw arts, vooral als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Te hoge niveaus van voorgevormde vitamine A kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken.

Andere manieren om een ​​gezonde huid te krijgen en te behouden

 1. Voldoende rust krijgen, een gezond dieet eten en veel water drinken is belangrijk voor het handhaven van een optimale huidgezondheid in alle leeftijdsgroepen. Het is ook erg belangrijk om de huid tegen de zon te beschermen en de huid regelmatig te controleren op afwijkingen, zoals veranderingen in moedervlekken. Door de huid vrij te houden van giftige stoffen uit het milieu, zoals sigarettenrook, blijft ook de vitaliteit behouden.

 2. Het type skin dat u hebt, moet bepalen welk soort producten u erop gebruikt. Alle huidtypen profiteren echter van tweemaal daags reinigen, hydrateren en scrubben.

De afhaalmaaltijden

 1. Vitamine A heeft twee vormen: retinoïden en carotenoïden. Beide vormen zijn direct verkrijgbaar in een breed scala aan gezonde voedingsmiddelen en het eten van voedingsmiddelen die vitamine A bevatten, wordt beschouwd als de beste manier om het in uw systeem te krijgen.

 2. Retinoïden zijn ook gunstig voor acne en fotoveroudering wanneer ze lokaal op de huid worden aangebracht. Retinoïden kunnen bijwerkingen hebben als ze niet correct of teveel worden gebruikt. Zorg ervoor dat u met uw arts praat over uw gebruik van vitamine A en uw doelen voor het uiterlijk van uw huid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407