Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vitaminen en mineralen die u van tomaten kunt krijgen

Stop de jojo

 1. Hoewel veel mensen tomaten als groenten beschouwen, zijn ze technisch gezien fruit. De beste beschrijving van tomaten is dat ze divers zijn, wat hun kleur, smaak, gebruik en voedingsstoffen beschrijft. Tomaten kunnen rood, oranje, geel, groen of paars zijn. Je kunt tomaten rauw of gebakken, geroosterd, geroosterd, gekookt of gestoofd eten. Het zijn veel voorkomende ingrediënten in verschillende gerechten, zoals sauzen, stoofschotels, salades en bijgerechten. Ze voegen smaak toe aan veel maaltijden en voorzien je lichaam ook van tal van voedingsstoffen.

Vitamine C voor uw cellen

 1. Ascorbinezuur - beter bekend als vitamine C - is een in water oplosbare vitamine die een essentiële rol speelt in het mineraalmetabolisme en cellulaire functies. Vitamine C werkt als een antioxidant en voorkomt dat cellen oxidatieve schade aanrichten. Het is ook belangrijk voor een goede longfunctie en immuniteit. Een kopje druiventomaten levert 20 milligram vitamine C, die respectievelijk 27 en 33 procent van de dagelijkse behoefte aan volwassen mannen en vrouwen uitmaken. Druiventomaten bevatten weinig calorieën, zijn zoet en zijn een perfecte combinatie voor gezond snacken.

Vitamine A voor uw visie

 1. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die van vitaal belang is voor het gezichtsvermogen en de celontwikkeling. Vitamine A verwijst gezamenlijk naar drie voorgevormde verbindingen die worden aangetroffen in dierlijke producten genaamd retinoïden. Planten bevatten carotenoïden, een groep verbindingen die het lichaam kan omzetten in retinoïden. Een middelgrote tomaat bevat ongeveer 1025 IE, of internationale eenheden, vitamine A, wat ten minste een derde is van de dagelijkse aanbeveling voor volwassenen. Een salade of sandwich met een tomaat vullen is een geweldige manier om dit voedzame voedsel op te nemen.

Kalium is op veel manieren goed

 1. Kalium is een elektrolyt en een mineraal dat essentieel is voor het normaal functioneren van het lichaam. Het helpt cel- en weefselgroei, communicatie tussen zenuwen en spieren en waterbalans. Kalium speelt ook een rol bij de beweging van voedingsstoffen en afvalstoffen in en uit cellen. Tomaten en tomatenproducten worden beschouwd als zeer goede bronnen van kalium. Een portie tomatensaus van een half kopje levert 405 milligram kalium, wat minder is dan 10 procent van de dagelijkse behoefte van een volwassene. Een kwart kopje tomatenpuree levert 665 milligram kalium, of 14 procent van de dagelijkse behoefte.

Andere voedingsstoffen

 1. Tomaten zijn goede bronnen van vele andere voedingsstoffen, met name vitamine K en mangaan. Vitamine K is belangrijk voor botvorming en bloedstolling. Mangaan is een sporenelement en mineraal en is in kleine hoeveelheden vereist, maar is essentieel voor metabolisme, weefselvorming en reproductie. Een middelgrote tomaat levert 5 tot 10 procent van de dagelijkse behoefte van een volwassene aan deze voedingsstoffen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407