Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vitaminen voor koortslippreventie

Magnesium

 1. Koortsblaasjes, ook bekend als koortsblaren, manifesteren zich aan de buitenkant van ons lichaam, maar zijn echt een intern probleem. Ze worden veroorzaakt door een virus dat herpes simplex wordt genoemd en worden meestal geactiveerd door koorts, stress, trauma en intense blootstelling aan de zon. Hoewel ze meestal op de lippen worden aangetroffen, kunnen ze ook opduiken in de mond, neusgaten, oogleden en op de vingers. In het ergste geval zijn koortslippen met pus gevulde blaren die een brandend en tintelend gevoel veroorzaken en uiteindelijk een pijnlijke korst ontwikkelen.

Lysine

 1. Een van de beste vitamines voor koortslippen is lysine, dat helpt uitbraken te voorkomen en hun groei te verminderen als ze verschijnen. Lysine onderdrukt argenine, een element dat helpt virale cellen te reproduceren. Het innemen van lysine intern of in de vorm van een plaatselijke zalf kan dus nuttig zijn bij het verminderen van de productie van herpes simplex cellen. Uit een onderzoek aan de Southern California University of Health Sciences bleek zelfs dat door 30 mensen met koortslippen lysine te geven, 40 procent volledig herstel had op de derde dag van de behandeling en 87 procent volledig hersteld was tegen het einde van de zesde dag, zonder nadelige gevolgen. Sommige voedingsmiddelen die lysine bevatten, zijn biergist, melk, bonen, aardappelen en gekweekte kip.

Vitamine C met bioflavenoïden

 1. Het activeren van de witte bloedcellen, die interferon produceren, een natuurlijke antivirale stof, is een voordeel van vitamine C. In combinatie met bioflavenoïden kan het effect krachtiger zijn en het lichaam helpen om bestrijd stress en vermoeidheid en verhoog de zuurstofvoorziening, wat bijdraagt ​​aan het genezingsproces. Voedingsmiddelen die vitamine C en bioflavenoïden bevatten, zijn vers fruit zoals sinaasappels, citroenen, limoenen, grapefruit, aardbeien en kiwi. Peterselie en andere donkergroene groenten bevatten ook veel van deze verbindingen, net als noten en zaden.

Vitamine B6

 1. Vitamine B6 wordt gevonden in biergist en is verantwoordelijk voor de productie van antilichamen die infecties en ziekten bestrijden. Omdat B6 helpt het immuunsysteem en het zenuwstelsel te versterken, kan het nuttig zijn bij het bestrijden van koortslippen van binnenuit. Je kunt B6 vinden in voedingsmiddelen zoals knoflook, bananen, kool, spinazie, champignons, granen en schaaldieren.

Vitamine A

 1. Vitamine A helpt het lichaam infecties te weerstaan ​​en versterkt het immuunsysteem. Voedingsmiddelen rijk aan A zijn wortelen, zoete aardappelen, spinazie, gedroogde abrikozen, mango's, meloen, eidooiers en melk.

Vitamine E

 1. Deze vitamine is een antioxidant die cellen beschermt tegen vrije radicalen. Vitamine E helpt de productie van witte bloedcellen te verhogen, vooral wanneer u het gebruikt in alfa-tocoferolvorm, die de meest actieve eigenschappen heeft. Je kunt vitamine E intern nemen, en ook een capsule openen en deze rechtstreeks op de pijnlijke plek aanbrengen om de korst te verzachten en genezing te bevorderen. Zorg ervoor dat u uw zorgverlener raadpleegt voordat u het op uw ogen aanbrengt als u daar een koortslip heeft. Voedingsmiddelen die vitamine E bevatten zijn tarwekiemolie, amandelen, zonnebloempitten, pinda's, spinazie, broccoli, kiwi en mango's.

Zinkoxide

 1. Een natuurlijke genezer die zonder recept wordt gevonden, wanneer zinkoxide direct in een zalf op een koortslip wordt aangebracht, zal het genezingsproces helpen versnellen. Door de pijnlijke plek op te drogen, is zinkoxide een populair tegengif dat ook kalmeert.

 2. Een natuurlijke genezer die zonder recept wordt gevonden, wanneer zinkoxide direct in een zalfvorm op een koortslip wordt aangebracht, helpt het genezingsproces te versnellen. Door de pijnlijke plek op te drogen, is zinkoxide een populair tegengif dat ook kalmeert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407