Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vitiligo voorkomen met uw dieet en huismiddeltjes

Overzicht

 1. Vitiligo is een auto-immuunziekte waarbij de cellen die huidpigment produceren worden aangevallen en vernietigd, wat resulteert in onregelmatige witte plekken op de huid. Veel mensen die vitiligo ervaren, vragen zich af wat ze eraan kunnen doen en of hun voedings- en levensstijlkeuzes een herhaling of verslechtering van de aandoening kunnen voorkomen.

Natuurlijke vitiligo-preventie

 1. Volgens Vitiligo Support International hebben mensen met deze genetische aandoening misschien een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Er is echter geen bewijs dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen uw vitiligo zou kunnen verbeteren of verergeren.

 2. Ondanks dit gebrek aan bewijs, beweren sommige mensen dat ze succes hebben met verschillende thuisbehandelingen. Populaire actuele huismiddeltjes zijn:

Dieet ter preventie van vitiligo

 1. Hoewel er geen officieel voorgeschreven "vitiligo-dieet" is, zijn de beste voedingsstappen die u kunt nemen, een gezond dieet vol goede voedingsstoffen eten en veel water drinken. En, zoals bij elke auto-immuunziekte, kunt u profiteren van voedingsmiddelen die het immuunsysteem stimuleren, die fytochemicaliën, bètacaroteen en antioxidanten bevatten.

 2. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die mensen met vitiligo als nuttig voor hun aandoening hebben aangehaald:

Dieetbeperkingen Vitiligo

 1. Net zoals er geen voorgeschreven dieet is voor vitiligo, zijn er ook geen medisch erkende voedingsmiddelen die de aandoening verergeren. Anekdotisch bewijs toont echter aan dat sommige mensen een negatieve reactie ervaren wanneer ze bepaalde voedingsmiddelen eten, vooral die die de depigmenterende middelen hydrochinonen bevatten. Het lichaam van iedereen is anders en reageert mogelijk anders op bepaalde voedingsmiddelen.

 2. Hier zijn enkele van de belangrijkste probleemvoedingsmiddelen die sommige mensen met vitiligo noemen:

Behandeling

 1. Sommige vitiligo-patiënten hebben gemeld dat bepaalde stoffen, zoals vitamines en kruiden, de verkleuring van hun huid lijken te verminderen. Deze stoffen zijn niet als medisch effectief beschouwd als behandelingen voor vitiligo en worden alleen ondersteund door anekdotisch bewijs:

 2. Sommige mineralen zijn ook aangehaald als nuttig voor het voorkomen van herhaling van vitiligo, waaronder:

Takeaway

 1. Vitiligo is vaak een levenslange aandoening. Hoewel het niet kan worden genezen, zijn er maatregelen die u kunt nemen om het mogelijk te behandelen en te voorkomen dat het verergert, waaronder het eten van een gezond dieet. Raadpleeg uw dermatoloog voor deskundig advies over hoe uw huid zal reageren op vitiligo.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407