Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vleesdieet voor testosteron

Gezondheid

 1. Veel mensen associëren testosteron met seks, agressie en mannelijkheid, maar het is ook gekoppeld aan tal van vitale lichaamsfuncties die essentieel zijn voor de algehele gezondheid en ontwikkeling. Bovendien kunnen verhoogde testosteronniveaus ziekte voorkomen en uw levensstijl verbeteren - beide kunnen worden bereikt door het eten van een dieet dat rijk is aan vlees. Het is echter van cruciaal belang dat u een zekere mate van voorzichtigheid in acht neemt, omdat overmatige vleesconsumptie risico's met zich meebrengt.

Function

 1. Vlees eten, dat rijk is aan eiwitten, helpt bij het opbouwen van spieren en stimuleert de secretie van het hormoon glucagon, die beide bijdragen aan het verhogen van de testosteronniveaus. Testosteron is, naast het faciliteren van een scala aan gezondheidsvoordelen, primair verantwoordelijk voor de productie van sperma en geslachtsdrift, evenals de groei van schaamhaar en gezichtshaar, bot- en spiermassa. Bij mannen wordt het geproduceerd door de testikels en bij vrouwen wordt het afgescheiden door de eierstokken en de bijnieren.

Betekenis

 1. Volgens Dr. Shafiq Qaadri, auteur van "The Testosteron Factor", bevordert testosteron een groot aantal gezondheidsvoordelen, waaronder verhoogde energie en vitaliteit, evenals de preventie van hoge bloeddruk, diabetes , hartaanvallen, obesitas en verzwakkende botten en spieren. "In feite," zegt Qaadri, "heeft testosteron levenslange positieve effecten op je lichaamsbouw, emoties, intellect, relaties, gedrag en seksualiteit." Hoewel hormoonvervangingstherapie een haalbare optie is als je verlaagde testosteronniveaus ervaart, zijn er volgens Qaadri natuurlijke manieren om je mannelijke hormoonspiegels te verhogen, waaronder het eten van een dieet dat rijk is aan vlees.

Solution

 1. Kies vlees met een hoog eiwitgehalte om de testosteronniveaus door vleesconsumptie te verbeteren. Kipfilet, met ongeveer 10 g per ounce, biedt een hoog eiwitgehalte, terwijl karbonade gemiddeld 22 g eiwit bevat. Rundvlees en vis wegen respectievelijk gemiddeld 7 en 6,5 g per ounce, wat betekent dat een gemiddelde biefstuk of filet tussen 22 en 25 g eiwit bevat.

Overwegingen

 1. Hoewel het eten van een dieet met veel vlees uw testosteronniveaus kan verhogen, hebben onderzoekers ontdekt dat overmatige eiwitinname, vooral in combinatie met een verminderde koolhydraatconsumptie, in feite de testosteronniveaus kan verlagen. In een studie gepresenteerd door het tijdschrift "Life Sciences", consumeerden zeven mannen een eiwitrijk dieet, en vervolgens een dieet met veel koolhydraten, elk in de loop van 10 dagen. Hoewel beide diëten gelijk waren in calorieën en vet, leidde het eiwitrijke dieet tot een aanzienlijke daling van de testosteronniveaus, terwijl het hoge koolhydraatdieet een significante toename van de testosteronsecretie stimuleerde.

Waarschuwing

 1. Naast het mogelijk verlagen van uw testosteronniveaus, vormt overmatige vleesconsumptie directe gevaren voor uw gezondheid. Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine legt het consumeren van teveel eiwitten stress op je nieren, en het kan leiden tot jicht, evenals verhoogde cholesterolspiegels. Bovendien zegt een beoordeling gepubliceerd door het "International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism" dat een dieet met meer dan 35 eiwitten kan leiden tot diarree, misselijkheid, hyperinsulinemie, hyperammonemie of hyperaminoacidemie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407