Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding Chinese Garnalenbroccoli

Garnalen koken

 1. Als het gaat om een ​​gezonde keuken, staat Chinees eten, met de nadruk op mager vlees, groenten en gezonde oliën, bovenaan de lijst. Het opnemen van voorgerechten zoals Chinese garnalen en broccoli kan een heerlijke manier zijn om zowel uw zeevruchten- als groente-inname te verhogen. Afhankelijk van het recept en de chef-kok, kunnen sommige versies van Chinese garnalen en broccoli veel natrium bevatten. Als u de voedingsinformatie voor verschillende versies van het gerecht kent, kunt u bepalen hoe Chinese garnalen en broccoli in uw dieet passen.

Calorieën

 1. Calorieën kunnen aanzienlijk variëren in een portie Chinese garnalen en broccoli. Een portie Chinese garnalen en broccoli uit drie verschillende Chinese restaurants bevat gemiddeld 314 calorieën. Om een ​​aanzienlijk aantal calorieën te besparen, kunt u thuis uw eigen garnalen en broccoli maken. Een portie van een traditioneel recept met garnalen, broccoli, champignons, plantaardige olie, sojasaus, sherry, knoflook en gember bevat slechts 148 calorieën.

Fat

 1. Of u nu uit eten gaat of thuis, Chinese garnalen en broccoli maken een vetarme keuze, met minder dan 20 procent calorieën uit vet. Een portie Chinese garnalen en broccoli uit de drie restaurants bevat gemiddeld 8 g totaal vet, 2 g verzadigd vet en 175 mg cholesterol. De zelfgemaakte versie van het traditionele recept bevat 8 g totaal vet, 1 g verzadigd vet en 86 mg cholesterol. De garnalen in de Chinese garnalen en broccoli zijn goed voor het hoge cholesterolgehalte. De cholesterol in de garnalen zal volgens de HealthCastle.com echter niet bij de meeste mensen het cholesterolgehalte in het bloed verhogen.

Koolhydraten en vezels

 1. De restaurantversie van Chinese garnalen en broccoli bevat meer koolhydraten en vezels dan de zelfgemaakte versie. Een portie van een restaurant bevat gemiddeld 18 g koolhydraten en 9 g vezels, wat overeenkomt met 36 procent van uw dagelijkse vezelbehoeften. De zelfgemaakte versie bevat 6 g koolhydraten en 1 g vezels per portie.

Protein

 1. Het eiwitgehalte varieert ook wanneer de restaurantversie van Chinese garnalen en broccoli wordt vergeleken met een zelfgemaakte versie met behulp van een traditioneel recept. Een restaurant dat gemiddeld 31 g eiwit bevat, voldoet aan meer dan 50 procent van uw dagelijkse eiwitwaarde. De zelfgemaakte versie bevat slechts 13 g eiwit, wat overeenkomt met 26 procent van je dagelijkse waarde.

Sodium

 1. De restaurantversie van Chinese garnalen en broccoli bevat aanzienlijk meer natrium dan de zelfgemaakte versie. Een portie Chinese garnalen en broccoli uit drie verschillende restaurants bevat gemiddeld 1.581 mg natrium, wat overeenkomt met 65 procent van uw dagelijkse waarde voor natrium. Een portie van de zelfgemaakte versie bevat slechts 248 mg natrium, wat overeenkomt met slechts 10 procent van uw dagelijkse waarde voor natrium. Hoge inname van natrium verhoogt uw risico op hoge bloeddruk en uw dagelijkse inname moet minder zijn dan 2.300 mg per dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407