Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in Calabaza Squash

Doelanalyse van beide oefeningen

 1. Vergelijkbaar in smaak en textuur als pompoen, de calabaza-pompoen is te vinden in Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Ook bekend als ayote en West-Indiase pompoen, de calabaza-pompoen is een goede soep of taart en een gezonde toevoeging aan elke stoofpot. Net als andere soorten squash bevat calabaza weinig calorieën en veel vitamine A en kalium.

Laag in calorieën

 1. Als u op zoek bent naar een smakelijke manier om calorieën te beteugelen, is calabaza-squash misschien uw antwoord. Een portie groente van 1 kopje bevat slechts 35 calorieën. Als u 2000 calorieën per dag eet, voldoet één portie aan minder dan 2 procent van uw dagelijkse caloriebehoeften. Als caloriearm voedsel kun je een grote portie eten en toch veel van je calorieën niet opgebruiken. Mensen raken vol met het volume voedsel dat ze eten, niet met het aantal calorieën. Dus het eten van meer caloriearm voedsel zoals de calabaza-pompoen voldoet aan honger en kan je helpen je calorieën onder controle te houden.

Koolhydraten laag

 1. Hoewel de calabazapompoen als een zetmeelrijke groente wordt beschouwd, is het nog steeds een koolhydraatarm voedsel. Een kopje squash bevat 8 gram koolhydraten; vergelijk dat met een sneetje brood, dat 15 gram koolhydraten bevat. Koolhydraten in voedingsmiddelen zoals de calabaza-squash voorzien je lichaam van energie en moeten het grootste deel van je dagelijkse calorie-inname leveren, goed voor 45 tot 65 procent van je dagelijkse caloriebehoefte.

Kleine hoeveelheden eiwitten en vet

 1. De pompoen is geen belangrijke bron van eiwitten of vet. Een portie van 1 kopje bevat slechts 1 gram eiwit en sporen van vet. Net als koolhydraten spelen zowel eiwitten als vet in uw dieet een belangrijke rol in de gezondheid van uw lichaam. Eiwit is nodig om spiermassa te behouden, weefsel te herstellen en de gezondheid van het immuunsysteem te ondersteunen. Vetten, zoals koolhydraten, voorzien je lichaam ook van energie en zijn nodig om de vetoplosbare vitamines A, D, E en K te absorberen

Voedselrijke

 1. De calabazapompoen bevat mogelijk weinig calorieën en eiwitten, maar is rijk aan voedingsstoffen. Een kopje squash bevat 5460 internationale eenheden vitamine A, 246 milligram kalium en 15 milligram vitamine C. Vitamine A helpt infecties te bestrijden door uw immuunsysteem te stimuleren en is ook essentieel om u te helpen 's nachts te zien. Als mineraal en elektrolyt helpt kalium uw lichaam de vocht- en mineralenbalans te behouden en speelt het een belangrijke rol bij het verlagen van de bloeddruk. Vitamine C is ook een immuunbooster en ondersteunt wondgenezing.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407