Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in een kotelet van kip

Variatie is het beste voor diëten

 1. Kippenkoteletten zijn dunne reepjes vlees van kipfilets die in verschillende recepten kunnen worden gebruikt. Kipkoteletten zijn een culinair leeg canvas; je kunt ze in saus of paneren bedekken of de koteletten grillen en op een sandwich serveren. Kipkoteletten kunnen ook geschikt zijn voor verschillende dieetplannen, omdat ze weinig vet en calorieën bevatten. Merk op dat het toevoegen van toppings, sauzen of paneermeel de voedingswaarden aanzienlijk zal veranderen.

Calorieën

 1. Kipkoteletten bevatten relatief weinig calorieën, als een oz. kipkotelet bevat slechts 110 calorieën. Dat bedrag omvat 5,5 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van 2000 calorieën, dus je zou een plek in je dieet moeten kunnen vinden voor kipkoteletten. Kipkoteletten bevatten veel minder calorieën dan zelfs sommige andere gezonde voedingsmiddelen; een 4-oz. gegrilde zalmfilet bevat 233 calorieën. Als u bent overgestapt van het eten van 4 oz. van zalm tot 4 oz. kipkoteletten per dag, je bespaart 861 calorieën per week, genoeg om ongeveer een kwart pond te verliezen.

Protein

 1. Kipkoteletten zijn een rijke bron van eiwitten, zoals elke 4 oz. kotelet levert 26 g. Die hoeveelheid is meer dan vier keer de hoeveelheid in een ei, dat 6 g eiwit bevat. Het consumeren van eiwitten is van vitaal belang voor uw gezondheid omdat het helpt bij het opbouwen en repareren van de cellen en weefsels van uw lichaam.

Fat

 1. Als u op een vetarm dieet bent, kunnen kipkoteletten een goede keuze zijn, zoals elke 4 oz. kotelet bevat slechts 1 g vet. Vet is de meest calorierijke voedingsstof, dus voedingsmiddelen met een hoger vetgehalte hebben meestal meer calorieën. Vet speelt wel een belangrijke rol, omdat het de verzadiging bevordert, helpt bij de opname van vitamines en helpt bij het verzekeren van een gezonde groei.

Koolhydraten

 1. Kipkoteletten kunnen goede keuzes zijn voor koolhydraatarme diëten, omdat ze koolhydraatvrij zijn. Hoewel je met elk voedingsplan kunt afvallen, is uit onderzoek van de "Nutrition Metabolism" van maart 2010 gebleken dat koolhydraatarme, eiwitrijke diëten vetverlies en het behoud van spierkracht tijdens gewichtsverlies aanmoedigden.

Cholesterol

 1. Een punt van zorg is het cholesterolgehalte van kipkoteletten. Elke 4 oz. kotelet bevat 70 mg cholesterol, een voedingsstof die uw risico op hartaandoeningen kan verhogen als u te veel eet. De American Heart Association stelt voor om de dagelijkse inname te beperken tot 300 mg, dus elke 4 oz. kotelet bevat 23 procent van dat bedrag.

Vitaminen en mineralen

 1. Kipkoteletten bevatten over het algemeen weinig vitamines en mineralen. Een 4-oz. kipkotelet bevat slechts 60 mg - ongeveer 3 procent van de dagelijkse aanbevolen inname - van natrium, 8 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van ijzer en 2 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van calcium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407