Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in gebakken kippenborst

Labeling

 1. Veelzijdige gebakken kip is zowel een zelfgemaakt comfortvoedsel als een vertrouwd aanbod in fastfoodrestaurants. Je kunt het eten als hoofdgerecht of in sandwiches of salades. Gefrituurde kipfilet kan wat voedingsvoordelen hebben ten opzichte van gefrituurde kip met donker vlees of vette hamburgers, maar teveel gefrituurde kip, ongeacht wat voor soort het is, is niet goed voor je. Het is het beste om de kipfilets te grillen of de gebraden kip met mate te eten.

Achtergrond en calorieën

 1. Het exacte gehalte aan voedingsstoffen van uw gebakken kip is afhankelijk van specifieke factoren, zoals de portiegrootte, of u de schil eet en eventuele extra ingrediënten in het recept. Een gebakken, huidloze kipfilet die 86 gram weegt, heeft 161 calorieën. Een portie gepaneerde en gebakken kipfilet met de huid heeft 218 calorieën. Bijna de helft van de calorieën is afkomstig van toegevoegde vetten en zetmelen.

Macronutriënten

 1. Een gefrituurde kipfilet zonder de huid levert 29 g eiwit en minder dan 1 g koolhydraten. Het heeft 4 g totaal vet en 1 g verzadigd vet. Een gebakken en gepaneerde kipfilet met vel heeft 21 g eiwit, 8 g koolhydraten, 11 g vet en 3 g verzadigd vet. Gebakken kipfilets kunnen transvetten bevatten, die tijdens het frituren kunnen worden gevormd. Transvetten zijn het minst gezonde type vet, omdat ze uw LDL-cholesterol verhogen en lagere niveaus van gezond HDL-cholesterol in uw bloed.

Cholesterol

 1. Een gefrituurde kipfilet zonder de huid heeft 78 mg cholesterol en een gefrituurde en gepaneerde borst met de huid heeft 71 mg. Cholesterol uit uw dieet verhoogt de niveaus van ongezond LDL-cholesterol in uw bloed en kan uw risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen verhogen. De aanbevolen dagelijkse limiet voor gezonde volwassenen is 300 mg cholesterol per dag, volgens de voedingsrichtlijnen van 2010 van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Cholesterol zit in vet voedsel voor dieren, zoals vlees, volle kaas en boter.

Vitaminen en mineralen

 1. Gebakken kipfilet zonder paneren of vel levert 13 mg niacine, of 65 procent van de dagelijkse waarde per portie. Het heeft 68 mg natrium en 237 mg kalium. Paneren zou toevoegen aan het natriumgehalte. Een natriumarm, kaliumarm dieet kan hoge bloeddruk veroorzaken en uw risico op hartaandoeningen, nieraandoeningen en beroertes verhogen. De kip heeft 1 mg ijzer, of 6 procent van de dagelijkse waarde, en 22,5 mcg selenium of 32 procent van de dagelijkse waarde.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407