Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in gedroogde Koreaanse inktvis

Inktvis rijk aan cholesterol

 1. De Koreaanse keuken bestaat uit knoflook, pittige rode pepers en substantiële soepen en stoofschotels met vlees, groenten en noedels. Zeevruchten zijn een centraal onderdeel van de Koreaanse cultuur, en gedroogde inktvis kan een snack op zichzelf zijn of als onderdeel van een recept voor lunch of diner. Gedroogde Koreaanse inktvis kan een voedzame aanvulling op uw dieet zijn als u het met mate eet.

Voedingsoverzicht

 1. Elke hele gedroogde inktvis heeft 204 calorieën. Het is vrij van koolhydraten, waaronder suikers en voedingsvezels. Een portie heeft 42 gram eiwit, of 84 procent van de dagelijkse waarde voor personen met een dieet van 2000 calorieën. Zeevruchten bevatten veel cholesterol en gedroogde inktvis heeft 186 milligram, of 62 procent van de dagelijkse waarde. Dieetcholesterol verhoogt het gehalte aan ongezond cholesterol in uw bloed en verhoogt uw risico op hartaandoeningen.

Fat

 1. Een hele gedroogde inktvis bevat 4 gram totaal vet en geen transvet. Inktvis is een van de beste voedingsbronnen van omega-3-vetten, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Uw risico op hartaandoeningen kan afnemen als u twee porties zeevruchten per week eet, omdat het omega-3-vetten bevat. Andere bronnen van deze hart-gezonde vetten zijn vette vis - zoals tonijn, zalm, haring - en andere schelpdieren, zoals garnalen en krab.

Sodium

 1. Een hele gedroogde inktvis heeft 608 milligram natrium. Natrium verhoogt uw bloeddruk en kan leiden tot een verhoogd risico op hartaandoeningen en beroertes. Gezonde volwassenen mogen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag hebben, terwijl personen met hypertensie en oudere volwassenen hun inname moeten beperken tot 1500 milligram, volgens de USDA. Je krijgt meer natrium als je je gedroogde Koreaanse inktvis bereidt met een zoute saus, zoals sojasaus of vissaus.

Calcium en ijzer

 1. Gedroogde Koreaanse inktvis levert 16 procent van de dagelijkse waarde voor calcium en 10 procent van de dagelijkse waarde voor ijzer. Calcium is een essentiële voedingsstof voor het opbouwen en onderhouden van sterke botten en tanden. Zuivelproducten, verrijkte tofu en sinaasappelsap en vis in blik bevatten ook veel calcium. IJzer is noodzakelijk om bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd en kinderen lopen een hoger risico op onvoldoende ijzerinname. Het ijzer uit dierlijke bronnen, zoals inktvis, is beter opneembaar dan ijzer uit plantaardige bronnen, zoals bonen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407