Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in gerookte hamstokken

Tips

 1. Gerookte hamlokken bestaan ​​uit brokken van 2 tot 3 inch van het onderste deel van de achterpoten van een varken en bevatten vaak niet alleen het vlees, maar ook botten, vet en andere weefsels. Gerookte hamlokken geven een rijke, rokerige smaak aan gerechten die lange kookperioden vereisen, zoals bonen en stoofschotels. Gerookte ham-hocks gekookt met boerenkool is een typisch zuiders gerecht. Als je geen gerookte hamhokken hebt, kun je als alternatief zoutvarkensvlees, gerookte kalkoenstokken of ham in blokjes gebruiken.

Calorieën

 1. Een 4 oz. portie gerookte ham-hocks bevat 300 calorieën. Hamsprongen worden over het algemeen niet alleen gegeten, dus houd rekening met alle calorieën in uw recept voor uw eetplan.

Fat

 1. De meeste calorieën in een oz. gerookte ham spronggewricht portie komt uit vet - 72 procent van de calorieën. Elke portie bevat 24 g vet, een aanzienlijk deel van de 44 tot 78 g vet, of 20 tot 35 procent van uw aanbevolen dagelijkse calorieën, op basis van een dieet met 2000 calorieën. Regelmatig te veel vet consumeren kan leiden tot gewichtstoename en obesitas. Zeven gram van het vet in een portie gerookte ham-hocks is verzadigd vet - het "slechte" type vet - hoewel onderzoek gepubliceerd in het oktobernummer van het medische tijdschrift "Lipiden" aantoont dat het eten van verzadigde vetten alleen niet voldoende is om medische problemen te veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten. Integendeel, andere risicofactoren, waaronder genetica en levensstijl, bepalen samen met uw inname van verzadigd vet hoe uw lichaam op dit soort vet reageert.

Eiwitten en koolhydraten

 1. Gerookte hamlokken zijn een goede eiwitbron en leveren 17 g per portie. Eiwit dient een secundaire brandstofbron voor uw lichaam en het speelt ook andere cruciale rollen om uw lichaam goed te laten functioneren. Het eiwit dat aanwezig is in ham-hakken vet je immuunsysteem als het ware in, waardoor het op optimale niveaus kan werken. Het bevordert ook de productie van spieren. Je krijgt ook 5 g koolhydraten, die de belangrijkste energiebron van je lichaam zijn, in een portie gerookte hamlokken.

Overwegingen

 1. Hoewel verschillende bacteriën en parasieten worden geassocieerd met niet gaar varkensvlees, waaronder schimmels, trichinose en staph bacteriën, is het onwaarschijnlijk dat u dit tegenkomt in gerookte ham, omdat dit voedsel meestal zeer grondig wordt gekookt om deze te doden verontreinigingen. Eet geen gerookte ham-hocks tenzij het volledig gaar is. Bovendien bevatten gerookte hamlokken voldoende natrium om monitoring van uw dieetplan op inname te rechtvaardigen; een 4-oz. portie heeft 115 mg, of 7,6 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1500 mg.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407