Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in Malanga

Verwijder een kater

 1. Malanga is een tropische groente ook bekend als eddoe. Dit voedsel is rijk aan koolhydraten en heeft een onaangename smaak als het rauw is, dus het wordt altijd gekookt geserveerd. Malanga is, net als veel andere groenten, geen belangrijke bron van vet of eiwit, maar in tegenstelling tot veel groenten is het rijk aan calorieën. Dit kan het de voorkeur geven aan atleten of anderen met hoge calorievereisten.

Calorieën

 1. Een kopje gekookte malanga bevat 132 calorieën, wat ongeveer 7 procent is van uw totale calorieën, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Hoewel dit misschien niet hoog lijkt, bevat een kopje gekookte broccoli slechts 44 calorieën. Malanga is dus misschien niet je beste plantaardige optie voor diëten om af te vallen.

Fat

 1. Malanga is vetarm, dus het kan geschikt zijn voor vetarme diëten als u het in uw caloriebehoeften kunt passen. Elke kop gekookte malanga bevat slechts 1 g vet. Geen van dit vet is afkomstig van verzadigde of transvetten, dit zijn soorten vet die uw risico op hartaandoeningen kunnen verhogen. Vanwege dit risico beveelt de American Heart Association aan om transvet te beperken tot minder dan 1 procent van uw calorieën en verzadigd vet tot minder dan 7 procent.

Koolhydraten

 1. Het grootste deel van de calorieën in malanga is afkomstig van het koolhydraatgehalte van deze groente. Elke kop gekookte malanga levert 32 g koolhydraten, wat twee keer zoveel is als een sneetje brood. Koolhydraten voorzien uw lichaam van energie, dus u kunt koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals malanga vinden die geschikt zijn voor sportieve inspanningen.

Fiber

 1. Malanga is geen rijke bron van vezels, omdat elke kop gekookte malanga slechts 2 g levert. Vezel is een vitale voedingsstof die het gevoel van volheid versterkt, zorgt voor een gezonde spijsvertering en kan helpen uw bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Protein

 1. Malanga is geen goede eiwitbron. Elke kop gekookte malanga biedt slechts 2 g eiwit, of 1/4 van wat een kop melk biedt. Je moet eiwitten consumeren om de synthese en het herstel van de weefsels van je lichaam, zoals huid en spieren, te ondersteunen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407