Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in Red Vs. Franse linzen

Linzenschotels

 1. Franse linzen en rode linzen zijn mogelijk niet zo algemeen verkrijgbaar in winkels als traditionele bruine linzen, maar ze hebben elk duidelijk smaakvolle eigenschappen die goed lenen voor een verscheidenheid aan afzonderlijke gerechten. Hoewel hun voedingswaarde-informatie niet radicaal anders is, zijn er verschillende variaties die relevant zijn.

Kookproces

 1. Hoewel rode en Franse linzen geen significante voedingsverschillen hebben, variëren hun fysieke eigenschappen. Rode linzen zijn dunner en breekbaarder, waardoor ze de neiging hebben snel af te breken in het kookproces. Hierdoor zijn ze bijzonder geschikt voor linzensoep en voor stoofschotels en stoofschotels. Franse linzen hebben een sterkere structuur en hebben de neiging om hun vorm beter te houden tijdens het koken, dus ze werken goed in gekoelde salades of chili.

Voedingswaarde Informatie

 1. Een standaard portie van elk type linzen is ongeveer 1/4 kop droge bonen, die tot ongeveer 1 kop zachte linzen koken. In 1/4 kopje droge Franse linzen krijg je 110 calorieën, geen vet, 18 gram koolhydraten, 4 gram vezels, 9 gram eiwit en 2 gram natuurlijke suiker. Dezelfde hoeveelheid rode linzen levert 170 calorieën, 1 gram vet, 28 gram koolhydraten, 7 gram vezels, 13 gram eiwit en 1 gram natuurlijke suiker. Als u uw inname van koolhydraten in de gaten houdt, wilt u misschien kiezen voor de Franse linzen. Als u probeert uw vezelinname te verhogen, probeer dan de rode linzen. De aanbevolen dagelijkse inname van vezels is tussen de 20 en 30 gram per dag, volgens Harvard School of Public Health. De 7 gram van rode bonen draagt ​​aanzienlijk bij aan uw inname. De discrepantie in caloriehoeveelheden kan worden toegeschreven aan het feit dat rode linzen dunner zijn dan Franse linzen, zodat u er meer in dezelfde 1/4 kopmaat kunt passen.

Gezondheidseigenschappen

 1. Afgezien van hun kleine verschillen in calorieën, koolhydraten en eiwitwaarden, hebben rode en Franse linzen zeer vergelijkbare gezondheidsvoordelen. Beide zijn eiwitrijk, plantaardig voedsel, waardoor ze een unieke set positieve nutritionele eigenschappen hebben. Volgens ChooseMyPlate.gov zijn vetarme eiwitten zoals linzen bijvoorbeeld essentieel voor het groeien, opbouwen, repareren en onderhouden van weefsels in bloed, huid, botten en spiercellen. Eiwit is ook een bijzonder verzadigende voedingsstof en kan u mogelijk langer vol houden dan voedingsmiddelen met veel koolhydraten of vet, wat belangrijk kan zijn als u op uw gewicht let. Ten slotte bevatten zowel rode als Franse linzen veel voedingsvezels. Volgens Harvard School of Public Health betekent dit dat ze de spijsvertering kunnen verbeteren en mogelijk een lagere cholesterol- en bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken.

Overwegingen

 1. De keuze tussen rode en Franse linzen is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur, omdat beide uitstekende voedingsprofielen hebben en uitstekende bronnen van eiwitten en vezels zijn. Om aan al uw voedingsbehoeften te voldoen en het gezondste eetplan mogelijk te volgen, moet u echter uw eiwitbronnen diversifiëren en uw dieet aanvullen met fruit, groenten en volle granen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407