Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voeding in rijst versus brood

Andere vitamines en mineralen

 1. Dieetrichtlijnen van de USDA bevelen aan dat granen een onderdeel van uw dieet worden en zowel rijst als brood bijdragen aan uw dagelijkse inname. Een kop gekookte rijst, of 2 ons brood - het geschatte equivalent van 2 plakjes - verhoog je graaninname met 2 ons. De USDA beveelt aan dat u het grootste deel van uw graaninname uit volle granen haalt, en als u volkorenbrood en bruine of wilde rijst kiest boven wit brood of rijst, kunt u deze richtlijnen volgen. Zowel rijst als brood bieden voedingswaarde en leveren nuttige koolhydraten, maar ze bieden verschillende hoeveelheden micronutriënten.

Nutritionele overeenkomsten

 1. Of u nu brood of rijst kiest, u verhoogt uw inname van koolhydraten. Je lichaam gebruikt koolhydraten als een suikerbron, die je cellen omzetten in energie. Een 2-ounce portie volkoren brood bevat 25 gram totale koolhydraten, terwijl 1-porties bruine en wilde rijst respectievelijk 45 en 35 gram bevatten. Volkorenbrood, bruine rijst en wilde rijst bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden voedingsvezels, respectievelijk 3,9, 3,5 en 3 gram per portie. Als u voor beide voedingsmiddelen kiest, profiteert u van de voordelen van het voldoen aan uw dagelijkse aanbevolen vezelinname van 38 gram voor mannen en 25 voor vrouwen, waaronder een gezonde spijsvertering en een lager cholesterolgehalte in het bloed.

Magnesium-inhoud

 1. Bereik voor rijst, met name bruine rijst, als een rijkere bron van magnesium in vergelijking met brood. Een portie bruine rijst van 1 kop biedt 83,9 milligram magnesium, wat respectievelijk 20 en 26 procent bijdraagt ​​aan de dagelijkse inname die wordt aanbevolen voor mannen en vrouwen. Een portie wilde rijst daarentegen bevat 52,5 milligram magnesium, terwijl brood nog minder bevat - 46,7 milligram per portie. Je lichaam is afhankelijk van magnesium om lipiden en DNA aan te maken, evenals je hormoonbalans te reguleren en de communicatie met cellen te ondersteunen.

IJzergehalte

 1. Kies brood boven rijst en u verbruikt meer ijzer. Een 2-ounce portie volkorenbrood bevat 1,39 milligram ijzer, wat 8 procent is van de aanbevolen dagelijkse ijzerinname voor vrouwen en 17 procent voor mannen. Wilde en bruine rijst, daarentegen, leveren respectievelijk 0,82 of 0,98 milligram ijzer per portie. Het superieure ijzergehalte van brood betekent dat het uw lichaam beter helpt zuurstof te transporteren, en het ijzergehalte helpt ook bij kortetermijnzuurstofopslag in uw spieren.

Pantotheenzuurgehalte

 1. Bruine rijst - maar geen wilde rijst of brood - levert een aanzienlijke hoeveelheid vitamine B-5 of pantotheenzuur. Uw cellen nemen vitamine B-5 op in co-enzym A, een chemische stof die betrokken is bij uw metabolisme. Co-enzym A helpt ook de hersenfunctie te behouden, helpt bij het zuurstoftransport en helpt u bij het synthetiseren van hormonen. Een portie bruine rijst levert 556 microgram pantotheenzuur, wat 11 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname uitmaakt. De 253 microgram van wilde rijst en de 391 microgram pantotheenzuur van volkorenbrood leveren niet minstens 10 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407